Røkke-selskap har drevet 13 år med tap

- Vi er sikre på at vi vil drive lønnsomt.

Børs

Kjell Inge Røkkes krillselskap, Aker BioMarine, har tapt penger på krillsatsningen 13 år på rad, og leverer i år rekordlavt underskudd.- Vi har holdt på siden 2006 og drevet 13 år med tap. Men det er mindre og mindre tap hvert år. Vi har tro på denne ressursen. Det er ingen biomasse det finnes mer av enn krill, sier adm. direktør i Aker BioMarine, Matts Johansen, til DN. Selskapet økte ifølge avisen inntektene med 24 prosent i fjor. Driftsinntektene passerte 1,3 milliarder kroner i fjor, mens resultatet før skatt ble minus ti millioner kroner.- Vi er sikre på at vi vil drive lønnsomt, men man må tenke langsiktig. Investeringene vi har gjort, begynner å gi resultater. Krillvirksomheten må opp i milliardomsetning for å bli lønnsom, sier Johansen til avisen.- Vi må ha stor nok skala til å dekke kostnader. Nå er vi der. Nå dekker vi faste kostnader. Målet er å fortsette veksttakten i år. Vi er rigget for vekst, sier Johansen, som ikke vil si når han tror selskapet går med overskudd, sier Johansen videre.

kjell inge røkke
aker biomarine
matts johansen
krill
omega 3
fiskeolje
Nyheter
Børs