Røper detaljer rundt kjempekontrakt

Kongsberg Gruppen skal levere til Qatar

I dag tidlig meldte Kongsberg Gruppen at det hadde fått en kontrakt verdt 5,6 milliarder kroner. Kontraktsverdien var det eneste selskapet opplyste om, og sa at de ville komme tilbake med mer informasjon så fort det lot seg gjøre. I en børsmelding onsdag kveld melder Kongsberg at kontrakten er til Raytheon for levering av luftvernsystemet NASAMS. Raytheon er igjen hovedleverandør av NASAMS til Qatar.- Denne avtalen er en ytterligere bekreftelse på det sterke samarbeidet vi har utviklet med amerikanske Raytheon og den internasjonalt ledende posisjonen Kongsberg og øvrig norsk teknologiindustri har. Dette vil bli den største enkeltstående avtalen i Kongsbergs historie og viser hvilken posisjon NASAMS har internasjonalt, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.NASAMS er i dag verdens mest brukte luftvernsystem i sin klasse. Kongsberg har i samarbeide med Raytheon levert, og er i leveranse av, NASAMS til 10 nasjoner, hvor Qatar nå blir den 11. brukeren av systemet. Avtalen inneholder kvalifisering av det nye AMRAAM-Extended Range missilet med lengre rekkevidde som leveres av Raytheon, opplyses det.Kongsberg Gruppen steg 5,1 prosent i onsdagens handel på Oslo Børs.


Les også