Roger Berntsen: Dette er svært attraktivt for aksjonærene

Tirsdag morgen presenterte Norsk Hydro sine kvartalstall.I 2. kvartal 2019 fikk selskapet et resultatet på minus 85 millioner kroner, mot 2.108 millioner kroner i fjor og ventet 416 millioner kroner, ifølge Infront-konsensus.Omsetningen endte på 39.176 millioner kroner, mot 41.254 millioner kroner året før og ventet 38.657 millioner kroner.Nyheten blir tydeligvis godt mottatt på Oslo Børs, hvor aksjen nå omsettes for 32,83 kroner, opp 7,08 prosent.- Hydro leverte bedre resultater for 2. kvartal enn mange hadde ventet, men tallene bar sterkt preg av selskapets pågående vanskeligheter i Brasil (myndighetens pålegg om nedstengning av kapasitet ved Alunorte og Paragominas etter «ulovlige» utslipp i 2018), skriver Roger Berntsen på Nordnetbloggen. - Når det er sagt, selskapet melder om positive impulser i markedet for bokser og beholdere i aluminium («cans»). Dette er spennende gitt at Hydro, med dets produkter, antaes å være en del av løsningen for å gjøre verdensøkonomien mer sirkulær i fremtiden. Selskapet uttrykte for øvrig at det underliggende aluminumsmarkedet er svakt/blir svakere, noe investorene visste på forhånd gjennom tilsvarende uttalelser fra andre spillere i aluminiumsmarkedet, slår Berntsen fast.Les også: Sissener: Aksjen er billigRoger Berntsen opererer med en prislapp på 104 milliarder kroner på Norsk Hydro, tilsvarende 51 kroner per aksje. Samlet sett mener Berntsen at Hydros eiere (aksjonærer), med den norske stat i spissen, kan forvente seg en årlig yield (utbytte+kursutvikling) på 8,9 prosent de neste årene. - 8,9 prosent anser jeg som svært attraktivt på tross av selskapets underliggende risikofaktorer. Når det er sagt, så lenge situasjonen i Brasil fortsatt er uavklart, øker sannsynligheten for at investorene vil forlange en høyere rente for å finansiere selskapet i fremtiden. Skulle så skje, vil yielden på 8,9 prosent fremstå mindre attraktiv, men likevel mer attraktiv enn de aller fleste selskapene på Oslo børs, slik jeg ser det, avslutter Berntsen.Det er verdt å merke seg at Hydro er det 3. største selskapet i Berntsens norske aksjeportefølje.