Satset 26 millioner på kursfall - så kom de dårlige nyhetene

De siste dagene i juni og de første dagene i juli pekte pilen rett opp for Protector Forsikring. Aksjen klatret jevnt og trutt fra rundt 53 kroner til 59,40 kroner 4. juli.Så snudde det.Samme dag, torsdag 4. juli, valgte Keel Capital å shorte 432.560 aksjer i Protector Forsikring. Om vi tar utgangspunkt i en aksjekurs på 59,40 kroner, betyr det at veddemålet var på ca. 25,7 millioner kroner.Fredag kveld sendte Protector Forsikring ut en melding hvor ledelsen slår fast at de ikke er enige i beslutningen fra voldgiftsretten som viser at forsikringsselskapet må betale for dødsbrannen på Grenfell Tower.Forsikringsselskapet vil ta et tap på hele 6,9 millioner pund, tilsvarende 74,5 millioner norske kroner, i 2. kvartal som følge av brannen. Det er ikke satt av penger til dette tidligere, ifølge selskapet. Avgjørelsen kan ikke ankes.Mandag falt aksjen 6,02 prosent mens den la på seg 2,34 prosent i løpet av gårsdagen.Det viser seg at de dårlige nyhetene ikke er over. Onsdag morgen kunne vi lese at Protector heller ikke greier å tjene penger på kjernevirksomheten i 2. kvartal 2019. Samtidig har det blitt kjent at aksjeporteføljen falt med 10 prosent i 2. kvartal.- Med utgangspunkt i de foreløpige regnskapstall forventer vi i Q2 en combined ratio for egen regning på ca. 107 prosent (inklusive tap i Grenfell Tower-saken) og et negativ investeringsresultat på ca. 69 millioner kroner. Resultat før skatt i Q2 (inkl. BSF) vil bli ca. minus 128 millioner kroner, skriver Protector i en melding onsdag.I skrivende stund omsettes aksjen for 48,80 kroner, ned ytterligere 14,01 prosent.Basert på sist omsatte aksjekurs, betyr det at Keel Capital har en papirgevinst på rundt 4,58 millioner kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også