Sikrer kontrakt på 618 millioner

Børs

Kongsberg Satellite Services (KSAT) har signert en kontrakt på 618 millioner kroner med Space Norway. Ifølge en melding fra selskapet dreier det seg om levering av bakkestasjon-tjenester som skal gi tilgang til satellittbasert bredbånd i Arktis.Kontrakten er relatert til Space Norways nylig annonserte samarbeid med satellittoperatøren Inmarsat og Forsvarsdepartementet for å tilby mobilt bredbånddekning i Arktis.  De to satellittene relatert til dette samarbeidet skal etter planen skytes opp av SpaceX i 2022. Serviceavtalen over 15 år dekker bakkestasjons- og romfartøysoperasjoner og betyr at KSAT utvider både kapasitet og antenner i Tromsø-regionen i Nord-Norge.- Denne kontrakten er av høy strategisk, så vel som finansiell, viktighet for utviklingen av KSAT, sier Rolf Skatteboe, administrerende direktør i KSAT

kongsberg gruppen
Nyheter
Børs