Sivertsen senker Norwegian-estimatene - gjentar kjøp

- En blandet rapport til tross for solide forbedringer. Dette mener analytikeren er det viktigste fra dagens tall.

- Totalt sett en blandet rapport til tross for solide forbedringer i inntjening. Vi gjentar vår kjøpsanbefaling, men trenger å senke estimatene for 2019. Det skriver Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen i en oppdatering, som Hegnar.no har fått tilgang til.Han skriver at tallene er under forventningene til meglerhuset, men godt over konsensus. Norwegian fikk et resultat etter skatt på 2,8 millioner kroner, mot 300,3 millioner kroner i andre kvartal 2018.Omsetningen endte på 12.181,8 millioner kroner, mot 10.227,9 millioner kroner ved samme korsveis i fjor.Redusert vekst og bedre lønnsomhet «Norwegians andre kvartal var preget av redusert vekst og bedret lønnsomhet, sammenfallende med selskapets strategi. På tross av lavere vekst og at Boeing 737 MAX-flyene ble satt på bakken, doblet det underliggende resultatet før eierkostnader seg fra samme kvartal i fjor», skriver Norwegian om kvartalstallene. Norwegian skriver i kvartalsrapporten at det venter EBITDAR i 2019 i intervallet 6-7 milliarder kroner, på linje med konsensus og opp fra 3.165 millioner kroner i 2018. Det er inkludert effekter på rundt 700 millioner kroner fra bakkesettingen av 737 Max-flåten frem til oktober.Estimert produksjonsvekst er videre satt til 0-5 prosent, mot tidligere 5-10 prosent. Kontantstrømmen var på linje med estimatene til Sivertsen, mens kontantposisjonen var svak ettersom arbeidskapitalen er rundt 4,0 milliarder kroner over normalisert nivå. Beste kvartal og opp 103 prosent Pareto-analytikeren mener følgende tre skiller seg ut i kvartalsrapporten for andre kvartal. Justert EBITDAR ekskl. andre tap/ (gevinster): Det høyeste for selskapet noen gang i 2. kvartal på 2.338 millioner kroner, opp 103 prosent y/y til tross for at Boeing 737 MAX-flyene står på bakken. Forstyrrelsene i flyflåten har medført ytterligere kostnader på ca. 400 millioner kroner i kvartalet.Pre-booking: Når vi går inn i 3. kvartal er langdistansebestillingene solid. Kortdistansebestillinger har vært litt bak forventninger med kortere bookingkurver og lavere synlighet på fremtidige bestillinger, men tar seg opp nærmere nærmere reisetidspunktet. Capex veiledning: For 2019 forventes brutto capex å være om lag 1,2 milliarder dollar, ned fra tidligere 1,7 milliarder dollar, mens guidingen for 2020 nå er 1,3 milliarder dollar fra tidligere 1,2 milliarder dollar.