Sjeføkonom: Dette bør vekke deg opp av feriedøsen

Publisert 29. juli 2019 kl. 08.53
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
Sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets understreker i dagens morgenrapport at denne uken inneholder flust av ingredienser som er egnet til å vekke markeds- og makrointeresserte opp av feriedøsen. - Høydepunktet ligger an til å bli rentekuttet fra Federal Reserve onsdag kveld. Etter klare signaler fra sentralbankrepresentanter, ikke minst sjefen sjøl Jerome Powell, den siste tiden, er både analytikere og markeder nå (stort sett) skjønt enige om at den amerikanske sentralbanken kutter renten denne uken, skriver Haugland. Handelskrigsforhandlingene mellom USA og Kina gjenopptas denne uken.I dag reiser USAs finansminister Steven Mnuchin og sjefforhandler Robert Lighthizer til Kina.Ifølge DNB Markets er det usannsynlig at forhandlingene lykkes slik at en videre opptrapping unngås. Det er fordi konflikten til syvende og sist ikke dreier seg om handel, men heller om en maktkamp mellom en eksisterende og en aspirerende supermakt. Haugland minner om at flere sentralbanker skal i ilden denne uken. Tidlig tirsdag morgen blir Bank of Japans politikkbeslutning kjent. På torsdag er det Bank of Englands tur.Av nøkkeltall rager fredagens tall for amerikansk sysselsetting høyest på kalenderen, slår sjeføkonomen fast. Fra norsk økonomi får vi nytt om både husholdningene, industrien og arbeidsmarkedet.