Sjeføkonomen lot seg overraske

Frank Jullum i Danske Bank øyner periode med svakere utvikling i norsk industri.

Børs

- Juni-tallene kan indikere at den negative effekten fra global økonomi er i ferd med å dominere, og at vi er på vei inn i en periode med svakere utvikling i norsk industri, kommenterer sjeføkonom i Danske Bank Frank Jullum.PMI for juni falt ifølge tall fra DNB overraskende med 2,2 poeng til 51,9 poeng. Ifølge Bloomberg ventet konsensus en indeks på 54,5 poeng.Danske Bank har lenge hevdet at sterk vekst i oljeinvesteringene holder aktiviteten oppe i industrien, til tross for den globale avmatningen.- PMI-tallene kan imidlertid være svært volatile på månedsbasis, og et fall i denne størrelsesorden er ikke uvanlig. Som figuren viser har det skjedd syv ganger tidligere siden august 2017, sier Jullum.- Vi fikk heller ingen indikasjoner om noen avmatning i industrien i det regionale nettverket som kom for bare to uke siden, og som er betydelig mer stabil enn PMI.Det kan ifølge sjeføkonomen - som nevnt tidligere - se ut som om innholdet av oljerelatert industri er noe mindre i PMI enn i realiteten, som kan forklare noe av forskjellen.- Inntil videre gjør vi selvsagt ingen endringer i våre syn, men vil holde et øye med andre industriindikatorer fremover, kommenterer Jullum, og viser til første mulighet som er konjunkturbarometeret fra Statistisk sentralbyrå (SSB) 23 .juli.

frank jullum
pmi
danske bank
dnb
Nyheter
Børs