Slik går det med børsene i Asia

Børs

Det er blandet stemning og stort sett små utslag på de asiatiske børsene tirsdag morgen. Unntaket er i Hong Kong, som i dag har sin første handelsdag denne uken.I Japan stiger Nikkei 0,17 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,29 prosent.Shanghai Composite i Kina faller derimot 0,06 prosent, og CSI 300 er ned 0,05 prosent. Hang Seng i Hong Kong klatrer 1,35 prosent.Kospi i Sør-Korea svekkes 0,27 prosent, Straits Times i Singapore er ned 0,54 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,16 prosent.Sentralbanken i sistnevnte kuttet i morges styringsrenten med 0,25 prosentpoeng .HandelskrigenI helgen ble det kjent at USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping har utsatt nye tolløkninger , og mandag uttalte Trump at nye forhandlinger mellom de to landene «allerede har begynt».- Jeg tror det store spørsmålet for mange sentralbanker i etterkant av G20-møtet er hvordan denne våpenhvilen mellom USA og Kina vil utvikle seg. Dersom det til slutt kommer en avtale ut av dette, noe jeg fortsatt mener er svært usikkert, men hvis det virkelig gjør det, vil nok ikke sentralbankene være så bekymret for vekst, særlig på handelssiden, som de ellers ville vært, sier analytiker i UBS Global Wealth Management, Wayne Gordon, til CNBC.Aller mest betyr svaret ifølge Gordon for den amerikanske sentralbanken, før deres pengepolitiske møte senere denne måneden. I juni åpnet Fed døren for et mulig fremtidig rentekutt.Se også: Nye handelssamtaler mellom USA og Kina er allerede i gang Wall StreetEtter å ha steget kraftig ved åpningstider, mistet de amerikanske aksjene noe av farten utover dagen. Det endte allikevel med en pen oppgang. Dow Jones steg 0,44 prosent til 26.717,43 poeng. Finansaksjene var sterke i dagens handel. JP Morgan og Goldman Sachs steg henholdsvis 1,80 og 1,10 prosent. Apple og Microsoft fortsatte fredagens opptur, og steg 1,83 og 1,28 prosent.Nasdaq endte opp 1,06 prosent til 8.091,16 poeng, mens S&P 500 klatret 0,77 prosent til 2.964,33 poeng.  Se også: S&P 500 sluttet på ny all-time high for 6. gang i år

asia-børsene
nikkei 225
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs