Slik gikk det med Amazon i andre kvartal

Publisert 25. juli 2019 kl. 22.05
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
Amazon presenterte tall for andre kvartal 2019 sent torsdag kveld norsk tid.
Resultat per aksje ble 5,22 dollar, mot 5,57 dollar per aksje året før og forventet 5,57 dollar.Omsetningen endte på 63,4 millioner dollar, mot 52,89 milliarder dollar i fjor og ventet 62,48 milliarder dollar.
Driftsresultatet (ebit) ble 3,08 milliarder dollar, mot 2,98 milliarder dollar ved samme korsvei året før.Amazon Web Service, som tilbyr databehandling og datalagring for selskaper, skoler og myndigheter, leverte "bare" 37 prosent vekst i kvartalet. Det er første gangen siden lanseringen for fem år siden at AWS, som er Amazons store marginperle, kommer inn med lavere vekst enn 40 prosent.Selskapets frie kontantstrøm basert på siste 12 måndeders operasjon kom inn på om lag 25 milliarder dollar, mot 10,4 milliarder dollar for et år siden.-  Til tross for en topplinjevekst på 20 prosent er dette under hva markedet på forhånd forventet. Markedet har rett og slett blitt ekstremt bortskjemt etter flere år der Amazon har levert en utopisk god vekst i topplinjen, sier investeringsøkonom Mads Johannesen til Hegnar.no.- Jeg tror noe av grunnen til at Amazon sendes ned til tross for god vekst er deres i utgangspunktet høye verdsettelse. Med en P/E på 80 ligger det allerde inne en enorm forventing til veksten, som er vanskelig å tilfredsstille. Dette tror jeg er grunnen til at markedet sender aksjen ned et par prosent i etterhandelen, fortsetter Nordnetøkonomen overfor Hegnar.no.Selskapet investerte hele 800 millioner dollar i kvartalet for å få logistikken opp på et så høyt nivå at de kan garantere levering innen 24 for Prime-medlemmer.Selskapet guider at omsetningen vil komme inn på mellom 66 og 70 milliarder dollar i tredje kvartal.I tillegg forventes driftsresultatet til å ende i invervallet 2,1-3,1 miliarder dollar.Amazon faller tilbake 2,58 prosent i etterhandelen.