Slik gikk det med Data Respons i andre kvartal

Data Respons leverte solide resultater i andre kvartal.

Data Respons presenterer tall for andre kvartal fredag.Resultatet kom inn på 26,9 millioner kroner, mot 14,1 millioner kroner i fjor og ventet 24,4 millioner kroner.Resultat per aksje ble dermed 0,35 kroner, mot 0,24 kroner i andre kvartal 2018.Resultat før skatt ble på 36,6 millioner kroner, mot 23,3 millioner kroner ved samme korsvei i fjor og analytikernes forventninger om 35,8 milliloner kroner.Driftsresultatet kom inn på 39,5 millioner kroner, mot 25,3 millioner kroner i fjor og ventet 40,8 millioner kroner.Ebitda kom inn på 53,8 millioner kroner, mot 32,6 millioner kroner i fjor. Det var forventet en ebitda på 52,63 millioner kroner.Ebitda-marginen ble 12,4 prosent, mot 9,2 prosent i fjor.Følg live webcast kl. 08.30 her Omsetningen endte på 432,6 millioner kroner, mot 356,6 millioner kroner i andre kvartal 2018 og forventet 431,33 millioner kroner.Den operasjonelle kontantstrømmen ble 43,2 millioner kroner, mot 55,8 millioner kroner ved samme korsvei året før.Selskapet vokste med 21 prosent, mot 14 prosent i fjor. 11 prosent var organisk vekst.- Det ligger i selskapets DNA å fokusere på lønnsom vekst. Vi iverksetter hvert år mange tiltak, både kortsiktige og av mer langsiktig karakter, for å lykkes. Dette inkluderer nyetableringer, teknologioverføring, rekrutering av nye talenter, samarbeid med universiteter og kundeaktiviteter. Med en årlig vekst på 17% over de siste 18 årene har vi bevist at vi er et langsiktig vekstselskap, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.Oppkjøp gir synergier- Vi gjennomførte en vellykket rettet emisjon på NOK 324 millioner i løpet av andre kvartal. Dette styrker balansen vår og muliggjør vår langsiktige vekststrategi. Den første uken i juli fikk vi to nye R&D Services selskaper i konsernet; Stockholmsbaserte inContext og Donat Group fra Tyskland. Begge selskapene er høyt spesialiserte og gir synergier både når det gjelder kunder og nye kompetanseområder. Det viktigste er likevel at vi får mange nye dyktige ingeniører med lidenskap for å utvikle smartere produkter og fremtidens softwareløsninger, fortsetter Ragnvaldsen.Fortsatt god utvikling- Vi har hatt en positiv start på 2019 med rekordhøy omsetning og lønnsomhet. Markedsutsiktene er gode og vi opplever økende etterspørsel fra våre kunder som ønsker å investere i mer moderne produktplattformer og bærekraftig teknologi. Data Respons vil fortsette veksten gjennom en kombinasjon av god organiske utvikling og utvalgte oppkjøp i Norden og Tyskland for å styrke vår posisjon som en komplett teknologipartner for fremtidsrettede industri- og teknologibedrifter, avslutter Ragnvaldsen.Rapporten Presentasjonen