Slik gikk det med Google andre kvartal

Publisert 25. juli 2019 kl. 22.10
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 275 ord
Alphabet (Google) presenterte tall for andre kvartal 2019 sent torsdag kveld norsk tid.
Justert resultat per aksje ble 14,21 dollar, mot 11,75 (4,54 GAAP) dollar per aksje året før og forventet 11,3 dollar.Omsetningen endte på 38,94 millioner dollar, mot 32,66 milliarder dollar i fjor og ventet 38,17 milliarder dollar.
Justert resultat for 2018 ekskluderer en bot fra europeiske konkurransemyndigheter på om lag fem milliarder dollar.Justert driftsresultatet (ebit) ble 9,18 milliarder dollar, mot 7,88 milliarder dollar ved samme korsvei året før.- Alphabet viser nok en gang at de klarer å levere. Både veksten i topplinje og resultat per aksje er langt over hva markedet forventet. Selskapet viser til gangs at markedets bekymring ovenfor en eventuell nedgang i annonseinntekter blir motbevist. At et så stort selskap som Google klarer å få en topplinjevekst på over 19 prosent i et enkelt kvartal er intet mindre enn svært imponerende, sier Mads Johannesen om Alphabet-tallene overfor Hegnar.no.Traffic acquisition costs (TAC), som er hva Google må betale til eksempelvis Apple for at søkemotoren skal være innebygd standard på forskjellige produkter, kom inn på 7,24 milliarder doller, lavere enn de 7,27 milliardene analytikerne hadde ventet.TAC som andel av annonseinntektene falt fra 23 prosent i andre kvartal i fjor til 22 prosent i år. Det betyr at Google i opplever bedre marginer på kjernevirksomheten.Betalende klikk på Googles plattformer steg med hele 28 prosent år-over-år, mens kostnaden per klikk falt med 11 prosent i samme periode.Kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter steg fra 10,13 milliarder dollar i fjor til 12,63 milliarder dollar i år.Selskapet har fått godkjennelse fra styret til å kjøpe tilbake aksjer til en verdi av opptil 25 milliarder dollar.Alphabet bykser opp prosent 7,39 i etterhandelen.