Slik gikk det med Nordic Semiconductor i andre kvartal

Nordic Semiconductor presenterer tall for andre kvartal torsdag morgen.Resultatet kom inn på 3,8 millioner dollar, mot 4,3 millioner dollar i andre kvartal 2018.Resultat før skatt endte på 3,86 millioner dollar, mot 6,11 millioner dollar ved samme korsvei året før.Driftresultatet ble 4,33 millioner dollar, mot 5,69 millioner dollar i fjor.Ebitda kom inn på 9,80 millioner dollar, mot 9,99 millioner dollar i andre kvartal 2018.Omsetningen endte på 70,53 dollar kroner, mot 71,16 millioner dollar ved samme korsveis i fjor.Backlogen kom inn på 112,0 millioner dollar, opp fra 39,8 prosent fra året før.UtsikterSelskapet venter en omsetning på 78-83 millioner dollar i tredje kvartal, og en bruttomargin på rundt 50 prosent.Fortsatt usikkerhet resulterer i midlertidig reduserte vekstrater i andre kvartal 2019, noe som ventes fortsette i tredje kvartal.Selskapet ser driftsinvesteringer på 4-5 millioner dollar i tredje kvartal.På mellomlang sikt venter selskapet fortsatt en normalisert årsvekst på 20-30 prosent for bluetooth-virksomheten, mens de for proprietær virksomhet venter nok et kvartal med mer enn ensifret prosentvis nedgang.For Cellular IoT venter selskapet at omsetningen vil ta seg opp i løpet av andre halvår 2019, gitt positive hendelser relatert til produktet i andre kvartal.