Slik gikk det med TGS i andre kvartal

TGS presenterer tall for andre kvartal 2019 torsdag morgen.Resultatet (IFRS) kom inn på minus 1,7 millioner dollar, mot 24 millioner dollar i andre kvartal 2018.Driftsresultat (segment) ble 43 millioner dollar, mot 54 millioner dollar i fjor og ventet 60 millioner dollar.Det gir en driftsmargin på 26 prosent, mot 34 prosent under andre kvartal i fjor.Ebitda (segment) endte på 140 millioner dollar, mot 130 millioner dollar året før og forventning om 142 millioner dollar.Omsetningen (segment) ble 166 millioner dollar, mot 158 millioner dollar ved samme korsvei i fjor og ventet 168 millioner dollar.Omsetningen fordelte seg på 28 millioner dollar i pre-funding og 134 millioner dollar i late saltes.Kvartalsutbytte settes til 0,27 dollar per aksje.«TGS leverte solid omsetning i andre kvartal på tross av høy volatilitet i oljeprisen. Jeg er særlig fornøy med den sterke utviklingen i Latin-Amerika hvor vi begynner å se resultatene av investeringene vi har gjort de siste årene. Med oppkjøpet av Spectrum er TGS godt posisjonert for å fortsette å profitere fra et bedre marked», sier TGS-sjef Kristian Johansen i en melding.UtsikerTGS fastholder selskapets finansielle guiding for 2019, eksklusive Spectrum.Selskapet venter en vekst i multiklientinvesteringer i 2019 på om lag 20 prosent, konsistent med tidligere guiding.TGS ser fremdeles en forhåndsfinansiering på 40 til 45 prosent av nye multiklientinvesteringer i 2019.Videre venter selskapet at amortiseringskostnadene i 2019 komme inn på om lag samme nivå som i 2018.Sluttføringen av Spectrum-oppkjøpet ventes å skje i midten av august.Saken oppdateres!


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også