Solgte i doblingskandidat - har tro på laks

Martin Mølsæter leverte litt dårligere enn børsen i juni.

Børs

Fondet First Generator, med forvalter Martin Mølsæter i spissen, leverte en avkastning på 0,9 prosent i juni, ifølge fondets ferske månedsrapport. Til sammenligning steg hovedindeksen på Oslo Børs med 1,2 prosent i den samme perioden. Så langt i år er avkastningen til First Generator på 4,98 prosent, sammenlignet med hovedindeksen som er opp 10,50 prosent. Tidlig på året lå fondet godt an til å levere en kjempeavkastning, men gikk så på en kjempesmell i mai med en nedgang på hele 15,6 prosent. Byttet ut Elkem med HydroDe største positive bidragsyterne i juni var XXL som steg 37 prosent etter at oppkjøpsfondet Altor kjøpte seg kraftig opp i selskapet. BW LPG bidro også positivt. På den negative siden utmerket Elkem og Northern Drilling seg. I rapporten skriver Mølsæter at fondet benyttet oppgangen i XXL til å selge seg en del ned igjen. Det til tross fort han for kort tid siden sa at XXL var en doblingskandidat.- Det fins ikke mange konsumaksjer som er doblingskandidater på Oslo Børs utenom XXL, skrev forvalteren i månedsrapporten for mai. Videre solgte fondet seg ned i BW LPG og BWO. I tillegg ble noen av Elkem-aksjene byttet ut med Norsk Hydro. - Vi har byttet ut noen av Elkem-aksjene med Norsk Hydro. Den har vært ekstremt svak og prises nå på pris/bok 0.7, noe som er nær finanskrisenivå for 10 år siden. Samtidig er hovedfokus nå på interne kostnadsforbedringstiltak og inntjeningsforventinger for neste år (P/E 10x) er basert på fortsatt lav lønnsomhet for industrien, noe som begrenser risikoen for nye skuffelser, heter det i rapporten. Den klart billigste fiskeaksjen Mølsæter har nå også fått troen på laks, og i løpet av juni tok fondet en posisjon i oppdrettsselskapet Lerøy Seafood. - Aksjen fremstår som den klart billigste fiskeaksjen på Oslo Børs av de som er likvide etter mange kvartaler med operasjonelle skuffelser. Det skal ikke mye til nå for at markedet blir positivt overrasket igjen, skriver fondet om Lerøy. Ved utgangen av juni hadde fondet en forvaltningskapital på 726 millioner kroner, og de største posisjonene var: 

  • Elkem
  • Norsk Hydro
  • Norwegian Finans Holding
  • Northern Drilling
  • Norwegian
  • DNO
  • Okeanis
  • XXL
  • Rak Petroleum
  • BW LPG

first generator
martin mølsæter
Nyheter
Børs