Sterk laks på rød børs - nedtur for oljeservice

Børs

Det snudde ned sammen med oljeprisen utover dagen på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte ned 0,17 prosent til 877,45 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,25 milliarder kroner.Brent-oljen er ved børsslutt i Oslo ned 2,23 prosent til 63,60 dollar per fat. Som ventet bekreftet Opec+ tidligere i dag at oljekartellet ville fortsette den nåværende produksjonskuttavtalen på 1,2 millioner fat per dag med ytterligere ni måneder frem til mars 2020.Av tungvekterne falt DNB 0,77 prosent, mens Norsk Hydro falt 2,35 prosent. Aker BP endte ned 1,58 prosent, mens Mowi klatret 3,14 prosent. Nel klatret 3,34 prosent på dagens nest høyeste omsetning. Gårsdagens børsvinner, Photocure, korrigerte tilbake 4,27 prosent. Aksjen steg i går 25 prosent etter å ha inngått en avtale med et inntektspotensiale på opp mot 250 millioner dollar.  Innen oljeservice var det nedtur. BW Offshore falt 3,75 prosent, mens Archer falt 4,69 prosent. Seismikkselskapet PGS falt 3,34 prosent. I laksesektoren var det god stemning tirsdag. Sjømatindeksen steg hele 3,23 prosent. Det skjedde etter at Bakkafrost meldte at selskapet slaktet 12.600 tonn fisk i 2. kvartal.Sparebank 1 Markets hadde et slakteestimat på 12.000 tonn, mens konsensus lå på 12.500 tonn. - Så langt i 2019 har Bakkafrost slaktet 26.300 tonn (5,6 prosent YoY), noe som betyr at selskapet må slakte 28.800 tonn i andre halvdel av 2019 for å nå sin volumguiding på 54.400 tonn i 2019. Dette representerer et betydelig hopp (48 prosent YoY), men er realistisk i vår oppfatning, skrev analytiker Tore Tønseth i en oppdatering.  Bakkafrost klatret 2,62 prosent. Av andre lakseaksjer steg Grieg Seafood 4,70 prosent, mens Lerøy Seafood suste opp 4,42 prosent. Austevoll endte opp 2,70 prosent. DOFDet kriserammede supplyrederiet DOF meldte i ettermiddag at det har fått tre lange kontrakter for MRVene Skandi Hugen, Skandi Nova og Skandi Marøy med oljeselskapet ConocoPhillips Skandinavia. Kontraktene varer over fem år, med årsopsjoner på forlengelse i ytterligere tre ganger tre år.Oppstart på kontraktene er Q4 i år og i Q1 2020. DOF-aksjen steg 4,48 prosent. Cxense Børstaperen Cxense meldte i morges at det har inngått avtale med en forlegger i Benelux-landene.Selskapet vil implementere Cxense sine løsninger for å øke omsetningen fra digital markedsføring.Aksjen fikk en etterlengtet opptur, og steg 11,65 prosent. Det siste året har aksjen rast ned hele 86,52 prosent. Data Respons Data Respons falt 0,94 prosent til tross for at selskapet meldte i dag tidlig at det har inngått en kontrakt på 17 millioner kroner med det som beskrives som en ledende automotive kunde i Tyskland. Kontrakten er en treårig rammeavtale, som kan forlenges med 1+1 år, og omfatter spesialisttjenester innenfor utvikling og vedlikehold av Linux plattformer som støtter ulike faser av utviklingsløpet. Selskapet kunne også i går melde om en ny kontrakt. Denne hadde en verdi på 35 millioner kroner.Les også: Data Respons med storkjøp

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs