Sterke forhold i Capesize-markedet

Baltic Dry stiger videre

Baltic Dry-indeksen er torsdag opp 2,2 prosent til 1.816 poeng, ifølge TDN Direkt. Capesize-ratene er opp 1,1 prosent til 26.705 dollar per dag. Ifølge nyhetsbyrået ble det rapportert om 12 capesize-spotslutninger onsdag, der 11 er for jernmalm og en er for kull. Det ble sluttet ni reiser til Kina, der fem går fra Australia, tre går fra Brasil og en går fra Sør-Afrika.Videre ble det sluttet en reise fra Brasil til Japan, og en reise fra Australia til Sør-Korea. Ellers ble det sluttet en reise til Japan fra USA.Med dagens rater tjener skipene som går i spotmarkedet gode penger. Ifølge Cleaves Securities trenger en Capesize en daglig rate 16.328 dollar for å gå i null. I sin ukentlige oppdatering skriver Fearnley Securities at de fundamentale forholdene for Capesize-markedet forblir robuste, ettersom alle de store gruvene er tilbake i drift, og med historisk høye jernmalmpriser får de ut så mye volum som mulig. Fearnleys rapporterer at et Capesize-nybygg er verdt 50 millioner dollar, mens 2014 og 2009-bygg er verdt henholdsvis 37 og 23 millioner dollar. Ellers er Panamax-ratene opp 5,0 prosent til 15.018 dollar per dag, men Handysize er opp 1,1 prosent til 6.868 dollar per dag. Supramax er opp 1,9 prosent til 9.897 dollar per dag. Tørrlast-aksjerPå Oslo Børs er Golden Ocean opp 1,46 prosent til 55,45 kroner, mens Star Bulk er ned 0,44 prosent til 89,8 kroner. Jinhui Shipping er ned 0,26 prosent, mens Belships opp 0,76 prosent. Les også: Offensivt Oslo-rederi utvider flåten igjen


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også