Støre oppga formue på 68 millioner - skjuler 43 mill.

 Jonas Gahr Støre er rikere enn han selv liker å innrømme. 

Publisert 27. juli 2019 kl. 07.34
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 353 ord
(
Finansavisen:Tallene som ble presentert gjenspeiler imidlertid ikke de reelle verdiene Ap-lederen besitter, siden ligningsverdier på både hus og hytte er blitt benyttet. I tillegg har politikeren en lukrativ pensjonsordning, som heller ikke er nevnt med et ord, skriver Finansavisen.Legger man sammen alle verdiene til politikeren, er den reelle formuen på 111 millioner kroner. Det er 43 millioner kroner høyere enn hva han selv kommuniserte onsdag, skriver Finansavisen.Les mer om Gahr Støres formue i dagens utgave av Finansavisen.
) Onsdag denne uken la Ap-leder Jonas Gahr Støre for andre gang frem en samlet oversikt over sin privatøkonomi på eget initiativ.Oversikten viser at han hadde en nettoformue på 68 millioner kroner ved utgangen av fjoråret.Ligningsverdi– Når du først viser åpenhet, hadde det ikke vært mer ryddig å legge frem de reelle verdiene, gjennom å få en megler til å fastsette verdier på hytte og hus?«Jonas Gahr Støre har, i år som i fjor, vist full åpenhet rundt sin økonomi basert på egen selvangivelse og familieselskapet Femstøs årsregnskap. Når det gjelder verdien av hus og hytte er det ligningsverdi som brukes i selvangivelsen, slik alle gjør. Likevel, for å synliggjøre verdiene bedre, har han også i oversikten vist frem den estimerte verdien av eiendommene som ligger til grunn for eiendomsskatten som betales for disse. Det er ikke foretatt taksering av eiendommene, fordi det ikke er noen planer om å selge», skriver kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen i Arbeiderpartiet i en e-post, på vegne av Jonas Gahr Støre, til avisen.111 millionerI tillegg til aksjer i Femstø, pensjon, hytte og hus, eier Jonas Gahr Støre en aksjesparekonto verdsatt til 2 millioner kroner, og han har 1,7 millioner kroner stående på en bankkonto. Ved utgangen av fjoråret hadde han gjeld på tilsammen 7,9 millioner kroner.Ser man bort fra nåverdien av hans pensjon, er formuen på 103 millioner kroner. Oversikten viser også at Støre hadde en stortingslønn på 955.188 kroner og en samlet inntekt på 1,5 millioner kroner i fjor.Totalt betalte han litt over en million kroner i skatt, hvorav formuesskatt utgjorde 512.500 kroner.Støres formue stammer fra arv fra Støres bestefar og foreldre, etter salg av den familieeide industribedriften Jøtul i 1977.