Strateg: Én aksje kan torpedere hele børsoppgangen

2019 har så langt vært et bra år for investorene på Wall Street. Onsdag steg Dow Jones 0,29 prosent til 26.860,20 poeng, Nasdaq klatret 0,75 prosent til 8.202,53 poeng mens S&P 500 la på seg 0,45 prosent og endte på 2.993,07 poeng. - Etter noen rolige, men spente, dager i påvente av Fed-sjef Powells høring i den amerikanske kongressen, ble det igjen litt action i markedet i går, skriver Ingvild Borgen Gjerde i dagens rapport fra DNB Markets.AdvarselStrateg Bill Blain i London-baserte Shard Capital, som forvalter mer enn én milliard dollar, advarer mot at én aksje kan torpedere børsoppgangen og optimismen i aksjemarkedet.Det er Boeing han er bekymret for.Han minner om flygigantens vekting i Dow Jones-indeksen og de mange utfordringene selskapet står foran. Undervurderer situasjonen- Jeg er opptatt av at markedet undervurderer hvor dårlig ting kan gå for Boeing, advarer han i en rapport onsdag, ifølge Marketwatch.I verste fall kan Boeings problemer sette en støkk i aksjene på New York-børsen og bidra til å senke aksjer over hele linjen. Blain mener utfordringene står i kø, og nevner, ifølge Marketwatch, fallende etterspørsel, regulatoriske krav, ulike søksmål, egenkapital, fallende tillit i markedet og frykten for at ledelsens jag etter fortjeneste kan ha gått på bekostning av sikkerhet.Muligheten for et markedssjokk - Den sannsynlige utløseren for et markedssjokk vil være “noe vi ikke ser”, advarer Blain. Det vil være noe som fullstendig dominerer nyhetsbildet på en negativ måte. Den triggeren, sier han, kan være Boeing.