Sunnmøring tar (sannsynligvis) over som sjef i Norwegian

Børs

Torsdag ble det kjent at Bjørn Kjos gir seg som Norwegian-sjef etter 17 år i flyselskapet. Samtidig ble det klart at finansdirektør Geir Karlsen tar over stillingen som midlertidig konsernsjef frem til en ny direktør er pekt ut av styret i Norwegian. Spillselskapet Coolbet var ute med odds på neste konserndirektør i Norwegian rett etter pressekonferansen. Spillselskapet har 54-årige Geir Karlsen fra Sunnmøre som en klar forhåndsfavoritt til to ganger innsatsen i retur. Les også: Vil John Fredriksen ta et jafs av Norwegian?- Hvis man først skal lete utenfor egne rekker er det vel mulig at man må finne noen fra utlandet for å kunne matche tempoet i en så unik business som Norwegian har blitt. Vi tror derfor at det er en god sjanse for at Geir Karlsen ikke blir lett å få ut av direktørstolen når han nå først har satt seg ned, sier talsmann Mikael Mellqvist i Coolbet. De tre sterkeste kandidatene som kan utfordre Geir Karlsen er ifølge Coolbet Daniel Skjeldam, Ole Kristian Melhus og Anne Helene Kjos.- Melhus leder prosjektet i Argentina hvor Norwegian på rekordtid har blitt en stor aktør i det lokale rutenettet. Daniel Skjeldam var faktisk med å starte opp Norwegian da han var midt i 20-årene og er nå sjef for Hurtigruten. Feltets dark horse er Bjørn Kjos’ datter, Anne Helene Kjos. Det er jo slik at folk forbinder navnet Kjos med Norwegian, avslutter Mellqvist. Odds: 

  • Geir Karlsen  2.00
  • Daniel Skjeldam 4.00
  • Ole Kristian Melhus 4.50
  • Anne Helene Kjos 8.00
  • Niels Smedegaard 15.00

norwegian air shuttle
bjørn kjos
Nyheter
Børs