Svakt fra Kristian Falnes

Den tidligere Skagen-forvalteren Kristian Falnes ble flådd på børs i fjor.

Børs

Kristian Falnes AS, investeringsselskapet til kjendisinvestor Kristian Falnes, tapte 14,14 millioner kroner før skatt i 2018.I 2017 tjente den Stavanger-baserte investoren 54,32 millioner kroner før skatt til sammenligning.Porteføljen med markedsbaserte aksjer falt med hele 32,78 millioner kroner, mot en verdiøkning på 8,39 millioner kroner i 2017.Selskapet betaler ut 4,5 millioner kroner der 50 prosent tilfaller Kristian Falnes. De resterende 2,25 millionene fordeles på andre familiemedlemmer.Polarcus er favorittenDen tidligere Skagen-forvalteren var ved utgangen av 2017 den fjerde største aksjonæren i det skadeskutte seismikkselskapet Polarcus med 4.580.941 aksjer, tilsvarende en andel på 3,0 prosent. Falnes brukte 2018 til å lette å posisjonen, og ved utgangen av året, og per 05.07.2019, så sitter han med 2,21 prosent av aksjene i seismikkmyggen. Stavanger-investorens posisjon er verdt omkring 12,76 millioner kroner etter mandagens kurs.Falnes har også kjøpt seg opp i det opportunistiske tankrederiet med ADS Crude Carriers, som har tre VLCCer bygd i 2002 og som skal utnytte det de nye IMO 2020-reguleringene som kommer på plass fra årsskiftet.Den tidligere Skagen-forvalteren eide 200.000 aksjer, tilsvarende 0,86 prosent, av selskapet ved utgangen av 2018.Han eier også 260.000 aksjer i Sandnes Sparbank, tilsvarende 1,13 prosent av de utestående aksjene.Av andre aksjer er B2Holding, North Energy, Flex LNG, Storebrand, DOF og Seabird på listen over posisjoner Stavanger-investoren satt på ved utgangen av fjoråret.Laster opp i NRP, skriver ned i Norwegian Crystals, har gjort kule i KahootBlant ikke-noterte selskaper har Falnes lastet opp i finansforetaket NRP og eide per utgangen av fjoråret 0,87 prosent av de utestående aksjene i selskapet. NRP omsatte for 269 millioner kroner i 2018.Investeringen i Norwegian Crystals, som ble etablert i kjølevannet av RECs nedlagte virksomhet i Glomfjord i Nord-Norge, har heller ikke gått veien for Falnes.I regnskapet for 2018 skrev han posisjonen i selskapet ned med 3,89 millioner kroner.Norwegian Crystals produserer sylindere av silisium, såkalte ingoter, som utgjør hovedkomponenten i høyeffektive monokrystallinske solceller. Falnes eier også 600.000 aksjer i quiz-applikasjonen Kahoot. Stavanger-mannen har tjent omkring 10,9 millioner kroner tilsammen på Kahoot-investeringen, eller mer enn tre-gangeren, etter dagens kurs. 

kristian falnes
Nyheter
Børs