Taperaksje har steget 50 prosent på to dager

Oppgang på Oslo Børs tirsdag.

Det var pen oppgang på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte opp 1,09 prosent til 874,74 poeng. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,5 milliarder kroner. Ved børsslutt i Oslo er Brent-oljen ned 0,17 prosent til 63,15 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 0,02 prosent til 56,23 dollar per fat. Equinor, Telenor og DNB dro lasset med en oppgang på henholdsvis 1,20, 1,46 og 1,21 prosent. Nel falt 2,49 prosent, mens Funcom falt 8,08 prosent. Golden Ocean endte ned 3,81 prosent etter at Baltic Dry-indeksen falt noe etter siste tids kraftige oppgang.Ellers steg børstaperen Thin Film Electronics hele 27,52 prosent. Aksjen har steget nærmere 50 prosent de siste to dagene. Selskapet meldte etter børsslutt fredag at  det må restrukturere for å utforme den riktige størrelsen for virksomheten videre. Dette vil innebære å redusere arbeidsstyrken med over 50 prosent, som skal redusere de årlige driftskostnadene med 15 millioner dollar. Thin Film-aksjen er allikevel ned rundt 90 prosent det siste året. Norsk HydroNorsk Hydro la frem tall for andre kvartal 2019 tirsdag.Underliggende driftsresultat (ebit) ble 875 millioner kroner, mot 2.713 millioner kroner i fjor og ventet 857 millioner kroner.Omsetningen endte på 39.176 millioner kroner, mot 41.254 millioner kroner året før og ventet 38.657 millioner kroner.Analytiker Kenneth Sivertsen i Pareto Securities mener det var begrenset med nyheter i Hydro-tallene tirsdag. Analytikeren vil gjøre noen mindre estimatendringer etter rapporten. Pareto har kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 38 kroner per aksje. Analytiker Roger Bertsen i Nordnet mener Hydro-tallene var gode.- Hydro leverte bedre resultater for 2. kvartal enn mange hadde ventet, men tallene bar sterkt preg av selskapets pågående vanskeligheter i Brasil (myndighetens pålegg om nedstengning av kapasitet ved Alunorte og Paragominas etter «ulovlige» utslipp i 2018), skrev Roger Berntsen på Nordnetbloggen. Roger Berntsen opererer med en prislapp på 104 milliarder kroner på Norsk Hydro, tilsvarende 51 kroner per aksje. Hydro-aksjen endte opp hele 7,31 prosent til 32,90 kroner på dagens desidert høyeste omsetning. Les også: Sissener: Aksjen er billig. AsetekTeknologiselskapet Asetek falt nærmere 18 prosent etter at selskapet kom med en profit warning i dag tidlig.Selskapet venter at inntektene i 2019 vil falle med 20 prosent sammenlignet med året før.Det opplyses om at nedgangen skyldes mindre etterspørsel og en 25 prosent importtariff pålagt av USA for produkter produsert i Kina.