To aksjetips fra DNB Markets

To kjøpsanbefalinger.

Børs

Stolt-Nielsen legger frem tall for 2. kvartal i dag og et interessant moment i denne forbindelse vil ifølge analytikerne i DNB Markets være ledelsens eventuelle signaler om utsiktene for ratene innen kjemikalietank fremover. «Ratene har vært gradvis på vei nedover de tre siste årene. Vi legger i våre estimater inn mot 2020 til grunn av vi ser en bunn i løpet av sommeren», heter det i morgenrapporten.For 2. kvartal, avsluttet ved utgangen av mai, har analytikerne en estimert en omsetning på 503 millioner dollar og en justert EBITDA på 104 millioner dollar. «Vi ligger dermed noe under konsensus på111 millioner dollar. Estimert EPS er 0,16 dollar mot konsensus på 0,22 dollar». Stolt-Nielsen stengte tirsdag på 102,60 kroner per aksje og analytikerne i meglerhuset har før eventuelle endringer en kjøpsanbefaling med et kursmål på 139 kroner.Innebærer risikoEtterdønningene av fjorårets svenske valg var langvarige regjeringsforhandlinger. Dette medførte at anbudsprosesser etter hvert stanset opp gjennom slutten av året. «Lang ledetid på prosjektene gjør at dette etter vårt syn innebærer en risiko for at NRC Group i 2. kvartal, og på tross av en solid ordreinngang etter at situasjonen løsnet igjen, oppnådde svakere tall enn det som ligger i konsensus», skriver DNB Markets-analytikerne i rapporten. Meglerhusets omsetningsestimat for kvartalet er på linje med konsensus, mens analytikerne er rundt 32 prosent under konsensus når det gjelder estimert EBIT. «Ser vi på investeringsbudsjetter og -planer for Norge, Sverige og Finland utover i 2019 og 2020, er det etter vårt syn mindre grunn til å bekymre seg for markedsveksten», heter det. Analytikerne gjentar kjøpsanbefalingen på NRC Group. Kursmålet er tatt ned fra 75 til 73 kroner. Aksjen endte tirsdag på 63,70 kroner.

dnb markets
meglerhus
aksjetips
Nyheter
Børs