To aksjetips fra DNB Markets

Børs

Gjensidige legger frem rapporten for 2. kvartal i slutten av neste uke. Kursen stengte onsdag på 173 kroner per aksje og DNB Markets har i forkant av selskapets oppdatering en hold-anbefaling på aksjen. Kursmålet er opp fra 150 til 170 kroner. «For kvartalet venter vi en combined ratio på 84,4 prosent, samt en EPS på 2,20 kroner. På gårsdagens sluttkurs og våre estimater for 2020, tilsvarer kursen en P/E på 21x og estimert direkteavkastning på 5,4 prosent. På P/E 2020 innebærer dette en verdsettelse over det langsiktige historiske gjennomsnittet, og samtidig som det er krevende å få øye på potensielle negative triggere, er det også utfordrende å se potensialet for videre kursoppgang», heter det i en oppdatering fra meglerhuset. Et skritt i riktig retningRett over helgen kommer TGS med en foreløpig oppdatering vedrørende salget i 2. kvartal. Fullstendig rapport legges frem 25. juli. Analytikerne i DNB Markets venter at selskapet mandag presenterer en omsetning på 159 millioner dollar, og er med det marginalt under konsensus. «Etter tre kvartaler med svakere topplinje enn markedets forventninger og aksjekursen ned 20 prosent det siste året, har en positiv kursutvikling, i likhet med for sammenlignbare aktører, i stigende grad blitt avhengig av evnen til gjenvinne investorenes tillit. Et godt 2. kvartal vil være et skritt i riktig retning», heter det i en oppdatering. Kursen endte i går på 235,40 kroner per aksje. Basert på det, mener analytikerne i meglerhuset det er en solid balanse, et attraktivt multiklientbibliotek og en god kontantstrøm, og de har en kjøpsanbefaling på TGS med et kursmål på 270 kroner per aksje.

aksjetips
dnb markets
Nyheter
Børs