Tønseth: - Dette er et av våre toppvalg for øyeblikket

Et perfekt tidspunkt for å sikre seg en «premium» oppdretter, mener analytikeren. 

Børs

SalMar-aksjen har hittil i dagens handel klatret 4,9 prosent på Oslo Børs til 420,90 kroner, etter at selskapet har vært ute med slakteoppdatering.Fasiten viste at Salmar slaktet 41.400 tonn fisk i andre kvartal, 13 prosent over estimatet til Sparebank 1 Markets og 24 prosent høyere enn konsensus. - Arnalax er sannsynligvis ikke fullt ut konsolidert i konsensus, men kjernevirksomheten i Norge er fortsatt 12 høyere enn vårt estimat og sannsynligvis 15 prosent høyere enn konsensus, skriver analytiker i Sparebank 1 Markets, Tore Tønseth.God biologi og vekst I en rapport som Hegnar.no har fått tilgang skriver analytikeren at selskapet er i god rute med å nå sitt slaktevolum for året. Med slaktevolum hittil i 2019 på 72.000 tonn, må selskapet bare slakte 73.000 i andre halvdel for å nå målet om 145.000 på sine norske operasjoner. Dette representerer en nedgang på 4,6 prosent i andre halvdel, som ifølge Tønseth indikerer en endring i slaktemønster eller at SalMar er godt posisjonert for å nå slaktevolumet. - Generelt kan høyere volum relateres til god vekst eller biologiske problemer, men med gunstige vekstforhold i Norge de siste månedene tror vi at høyere volum sannsynligvis er relatert til god biologi og god vekst. Det er også positivt å se mer volum i første kvartal, da prisene på laks typisk er høyere i første halvår i forhold til andre halvdel, mener han.Tønseth: Vårt toppvalg - Vi gjentar vår kjøpsanbefaling, som er en av våre toppvalg for øyeblikket. Aksjen har falt betydelig de siste månedene, og du kan nå kjøpe en «premium»-oppdretter til 14-12x P/E 2019-2020 med 5-6 prosent utbytte, skriver han.Aksjen har hittil i 2019 steget 5,9 prosent (inkludert dagens kursoppgang) og er opp 8,4 prosent den siste måneden. Den siste uken har aksjen klatret 14,4 prosent og det siste året er aksjen opp 32 prosent. SalMar slipper sin kvartalsrapport for andre kvartal 23. august. 

salmar
oppdrett
aksjetips
tore tønseth
sparebank 1 markets
Nyheter
Børs