Tror børshøsten blir tøff

Superanalytiker: - Det skal nok holde hardt å klare noe vekst i det hele tatt.

Børs

(Finansavisen): Onsdag innledet rederiet Stolt-Nielsen resultatsesongen på Oslo Børs med svake tall, og ifølge porteføljeforvalter Hans Thrane Nielsen i Storebrand blir det lite å juble over i de fleste sektorene på Børsen.- Det ventes betydelig resultatvekst fra andre kvartal 2018, men mye skyldes Yaras svake kvartal da, og at utenlandske analytikere ennå ikke har justert for svak produksjon i Equinor, sier Thrane Nielsen til Finansavisen.- I beste fall blir det lav vekst år-over-år på Børsen. Equinor og Hydro trekker såpass ned.Thrane Nielsen er dog mer bekymret for andre halvdel av 2019 og 2020, der estimatene foreløpig ikke er nedjustert i stor grad, skriver Finansavisen. Tøft i halvannet år- Det ser tøft ut å klare inntjeningsestimatene for andre halvår 2019. Samtidig er det godt kjent at makro viser svakere vekst, rentene har falt og risikopremien på Oslo Børs har steget. Noe lavere inntjeningsforventninger ligger i kursene allerede, konstaterer Thrane Nielsen.Forvalteren blir ikke overrasket om mange selskaper guider ned for andre halvår og 2020.- For 2020 ventes det 24 prosent inntjeningsvekst opp fra 2019 for OSEBX. Det skal nok holde hardt å klare noe vekst i det hele tatt med det makrobildet vi ser nå.- Rentemarkedet har jo definitivt fått med seg de dårlige utsiktene, men aksjeanalytikerne har holdt litt igjen, det blir spennende å se hva markedet forventer, sier han.Equinor nedjustert- Produksjonstallene for norsk sokkel var ikke spesielt bra for mai. Produksjonen falt og Equinor er blitt nedjustert gjennom kvartalet, fastslår forvalteren.Han tror at oljeselskapet kommer til å presentere et nettoresultat på 1,2 milliarder dollar, og peker på at forventningene til Equinors resultat er nedjustert med 300 millioner dollar gjennom kvartalet.Torsdag meldte konkurrenten, Aker BP, om svakt volum på norsk sokkel.Konsensus venter resultatfall fra Norsk Hydro, og Thrane Nielsen peker på det kraftige fallet i aluminiumsprisen som årsaken, skriver Finansavisen. Positiv til YaraBørsens fjerde største selskap, Yara, ligger an til kraftig resultatvekst sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det skyldes et svakt andre kvartal i 2018 etter tapsavsetninger.Forvalteren er optimistisk til gjødselprodusenten foran det neste halvåret.- Yara bruker mye gass i produksjonen sin, og gassprisene i Europa har falt voldsomt mye. Yaras forventninger etter kapitalmarkedsdagen er litt oppjustert, men det er rom for flere oppjusteringer.

hans thrane nielsen
oslo børs
Nyheter
Børs