Trump forsøker å snakke ned renten - dette mener DNB

DNB tror på rentekutt i juli og oktober. 

Børs

DNB Markets er ute en ny oppdatering der deler konsensus' forventninger om et rentekutt på 25 basispunkter fra den amerikanske sentralbanken i juli.Konsensus priser inn et kutt med omkring 100 prosent sannsynlighet, og DNB understreker at styremedlemmene heller ikke har gjort noe for å endre på den oppfatningen.Meglerforetaket har ingen tro på kutt på 50 basispunkter under rentemøtet mot slutten juli så lenge økonomiske data ikke kollapser.DNB har heller ingen tro på et andre kutt i september. Meglerarmen til DNB har allikvel tro på et andre kutt i oktober.Fortsatt lav inflasjonI mai kom PCE-inflasjonen inn på 1,6 prosent, mens det langsiktige inflasjonsmålet hos Fed er 2,0 prosent. I tillegg har inflasjonsforventningene falt den siste tiden, noe som kan bety at tiden med lavere inflasjon enn inflasjonsmålet vil fortsette.Andre nøkkeltall har også vært noe blandet i det siste, og DNB virker derfor å et balansert syn på den amerikanske renten.HandelskrigenEtter at markedet nærmest tok en handelsavtale mellom USA og Kina for gitt i mai måned, eskalerte situasjonen kraftig i juni. President Trump var plutselig klar til å sette 25 prosent toll på det meste av amerikansk import av kinesiske varer etter at kineserne ønsket relativt store endringer på avtaleutkastet. Under møtet i Osaka denne helgen ble partene enige om «våpenhvile» i handelskrigen, og dette har gitt markedet et pusterom. DNB Markets er allikevel ikke altfor optimistiske med tanke på en permanent løsning, og meglertaket tror at de gjenværende flokene blir krevende å løse.- Sannsynligheten for nok et sammenbrudd i forhandlingene er høye, og fortsatt usikkerhet vil sannsynligvis merkes på veksten i tiden fremover, heter det fra DNB Markets. 

dnb markets
rente
federal reserve
Nyheter
Børs