Trump tweet skaper bekymring i Asia

Majoriteten av asiatiske nøkkelindekser er opp i morgentimene fredag

I Japan stiger Nikkei 225 beskjedne 0,04 prosent, mens den brede Topix indeksen er ned 0,16 prosent. I Kina er Shanghai Composite opp 0,46 prosent, samtidig som CSI 300 legger på seg med 0,68 prosent. Videre til Hong Kong er Hang Seng opp 0,41 prosent i morgentimene torsdag.Kospi indeksen i Sør Korea styrkes med 0,37 prosent, mens ASX 200 indeksen i Australia synker 0,03 prosent. Straits Times indeksen i Singapore er opp 0,21 prosent. Sensitive markederNoe blandet drops i det asiatiske aksjemarkedet fredag morgen etter små gnisninger i den pågående handelskrigen. President Donald Trump tok igjen til twitter og ytret sin misnøye knyttet til Kinas handelspolitikk. I Twittermeldingen skriver Trump at han er misfornøyd med at Kina enda ikke har økt handelen av amerikanske jordbruksprodukter, og understreker at dette var noe han og Xi Jinping ble enige om ved G20-møtet forrige måned. Videre håper Trump på at situasjonen vil bedre seg og at Jinping etterhvert innfrir løftet. Meldingen er nok et bevis på hvor sensitive markedene er for negative signaler fra handelskrigen, skriver Bloomberg.