Tungt i Asia før Powell-tale

Rentefrykt i preger også de asiatiske markedene.

Børs

Pilene peker ned i Asia tirsdag morgen norsk tid.Utviklingen skjer i kjølvannet av nedgang på Wall Street mandag. Investorene ser nå frem til sentralbanksjef Jerome Powells tale på onsdag. Talen kommer i etterkant av den sterke arbeidsmarkedsrapporten som ble sluppet på fredag. Den sterke rapporten har fått investorer til å lure på om det er mindre sannsynlighet for at Fed vil kutte renten senere denne måneden. Japans «core machinery orders», et mål på selskapenes investeringer, var ned hele 7,8 prosent fra mai-nivået, mot forventningen om et fat på 4,7 prosent. Selskapene virker å være usikre på utfallet av handelskrigen og holder investeringene tilbake. Dette er svært bekymringsverdig for globalt økonomi.I tillegg viste tall fra japanske myndigheter at reallønnsveksten falt for femte måned på rad. Det er med andre ord ingen tegn til at japanske arbeidsmarkedet er særlig stramt.I Tokyo faller Nikkei marginalt til 21.531,91, mens den bredere Topix-indeksen faller 0,34 prosent til 1.617,46.I Kina er large cap-indeksen CSI 300 ned 0,61 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen er ned 0,57 prosent.USDCNY holdes stabilt, opp 0,01 prosent, til 6,8824.Hang Seng i Hongkong er ned 0,80 prosent, mens Sydney-børsen faller 0,20 prosent «down under».I Sør-Korea faller Kospi-indeksen 0,20 prosent.Se utviklingen på Asia-børsene her!  

asia-børsene
Nyheter
Markedskommentarer
Børs