Tyrkia kutter renten kraftig

Den tyrkiske sentralbanken har satt ned styringsrenta fra 24 til 19,75 prosent.

Publisert 25. juli 2019 kl. 13.54
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 83 ord
Sentralbankens forrige sjef Murat Cetinkaya fikk tidligere i måneden sparken av president Recep Tayyip Erdogan, fordi han angivelig nektet å kutte styringsrenta.Den nyutnevnte sentralbanksjefen Murat Uysal er ikke like uvillig, og torsdag satte han renta med 4,25 prosentpoeng.Verdien av tyrkiske lira falt dramatisk i fjor, først og fremst som følge av landets høye utenlandsgjeld, Erdogans økonomiske politikk og striden hans med USA.Den tyrkiske sentralbanken hevet derfor styringsrenta fra 17,75 til 24 prosent, i et forsøk på å beskytte landets valuta og bekjempe inflasjon.(©NTB)