Uenighet om hva som ble sagt under Norwegian-presentasjon

Én uke? Noen uker?

(Finansavisen): Torsdag i forrige uke presenterte Norwegian sitt resultat for andre kvartal. Da uttalte midlertidig konsernsjef Geir Karlsen, under presentasjonen, at en potensiell joint venture-avtale kun var uker unna.Joint venture-planen innebærer å opprette et datterselskap, der Norwegian kan eie deler av flyparken sammen med en tredjepart, skriver Finansavisen. Dette vil innebære at selskapet frigjør kapital, og har fått mye oppmerksomhet siden den ble presentert i fjor høst.Etter presentasjonen uttalte Karlsen i intervju med Finansavisen (ordrett transkribert):«(...) når vi refererer til en avtale som kan være én uke unna, så er det én part det er snakk om.»Nå: Flere ukerNå, én uke etter kvartalspresentasjonen, opplyser Norwegian at en avtale ikke er så nært forestående allikevel – i tid. På spørsmål fra Finansavisen skriver kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian på vegne av Karlsen:«Når vi har noe nytt å meddele vil vi selvfølgelig melde det, til markedet og til dere. Angående tidfestingen så sa vel ikke Geir Karlsen spesifikt «en» uke, men «kan være uker unna» eller noe à la det.»Karlsens uttalelser til Finansavisen ble tolket positivt i markedet forrige fredag da aksjekursen steg 10 prosent.Aksjen steg i fire dager på rad før det snudde torsdag.Norwegian har ikke kontaktet Finansavisen for å korrigere Karlsens sitat, slik det ble gjengitt av Finansavisen.Norwegian har flere ganger tidligere fått refs fra Oslo Børs for kritikkverdig håndtering av innsideinformasjon. På spørsmål fra Hegnar.no om uttalelsen fra Karlsen undersøkes sier Oslo Børs at det virker som det dreier seg om en uenighet om hva Karlsen uttalte. Oslo Børs ønsker ikke å gi noen kommentarer til forholdet utover det.