Utbyttefesten utsatt i Sissener-favoritt

Den forventede utbyttefesten i Storebrand er utsatt i 6-12 måneder, ifølge Arctic Securities.

Storebrand meldte om et resultat etter skatt på 451 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot 583 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge Bloomberg ventet analytikerkorpset et justert resultat etter skatt på 530 millioner kroner.Driftsresultatet ble 474 millioner kroner, ned fra 645 millioner kroner i andre kvartal 2018. - Driftsresultat er underliggende tilfredsstillende, men preget av omstillingskostnader og periodisering av avkastningsbaserte kostnader, skrev selskapet i rapporten. Lørdag var meglerhuset Arctic Securities ute med en oppdatering med overskriften "Not great, not terrible"."Storebrand handlet ned som fortjent i går (fredag, red. anm.) etter at resultatet før skatt kom inn 21 prosent lavere enn konsensus hadde ventet. Restruktureringskostnader og resultatbaserte kostnader i Skagen forklarer noe av avviket, men vi så også en underliggende svakere utvikling, spesielt innen kapitalforvaltning", skrev meglerforetaket lørdag.En annen ting som virkelig må ha irritert investorene var solvensmarginen. Den falt fra 173 til 167 prosent i kvartalet.Investornestor Jan Petter Sissener har ved flere anledninger understreket at Storebrand er overkapitalisert med omkring ni milliarder kroner. Denne overskuddslikviditeten skal deles ut til aksjonærene over flere år på 2020-tallet så snart solvensmarginen når 180 prosent. Flere analytikere hadde forventet at kontantdrysset skulle starte allerede i 2020, men med presset på solvensen i andre kvartal, mener Arctic Securities at utbyttefesten blir utsatt i 6-12 måneder og vil begynne i 2021.Arcitc anbefaler kjøp, men skrur kursmålet ned fra 82 til 81 kroner etter rapporten.Tor Olav Trøim gjorde en kule i Storbrand da aksjen doblet seg fra 2016 og frem til slutten av 2017, men er ute av aksjen nå.Jan Petter Sissener sitter dypt inne i caset og har Storebrand som en av sine fremste favoritter.Innsiderne laster oppKonsernsjef Odd Arild Grefstad kjøpte fredag 2.000 aksjer i Storebrand til kurs 61,74 kroner.Han la dermed litt over 123.000 kroner på bordet for aksjene.Etter transaksjonen eier han 162.269 aksjer i Storebrand.En annen av toppsjefene, CFO Lars Aa. Løddesøl, kjøpte fredag 1.050 aksjer i Storebrand ASA til kurs 61,10 kroner.Løddesøl la dermed 64.155 kroner på bordet for aksjene.Etter denne transaksjonen eier Løddesøl totalt 99.026 aksjer i Storebrand.Storebrand-aksjen falt 3,99 prosent til 62,10 kroner fredag. Aksjen har falt 2,50 prosent de siste 12 månedene.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også