Velstående Nordnet-kunder posisjonerer seg for korreksjon

Nordnets mest velstående kunder nettosolgte aksjer i juni. Aker BP er nå favoritten blant enkeltaksjer, men kundene dumper aksjefond. 

 - Private Banking kunder hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for 1,3 milliarder kroner i juni, og netto ble det solgt aksjer for 31 millioner kroner, skriver Nordnet. Private Banking-kundene er Nordnets mest velstående kunder, og det kreves at du har minst 2,5 millioner kroner stående hos dem for å bli en del av Private Banking-klubben.Nettmegleren forteller at den mest kjøpte aksjen blant Private Banking-kundene var oljeselskapet Aker BP med et nettokjøp på 43 millioner kroner. Ellers var seismikkselskapet Spectrum og utbyttemaskinen Ocean Yield blant de mest kjøpte. Det kan også se ut som kundene har tro på tankmarkedet, ettersom Arne Fredlys Hunter Group og Herbjørn Hanssons Nordic American Tankers også var blant de mest kjøpte. På salgstoppen finner man også et seismikkselskap. TGS var den den mest solgte med et nettosalg på 7,9 millioner kroner. Videre ble det dumpet aksjer i blant annet XXL, BW LPG og Yara. Posisjonerer seg for korreksjon Nettmegleren opplyser videre at Private Banking-kundene nettosolgte fond for 25 millioner kroner i juni. Aksjefond ble solgt for 50 millioner, mens rentefond ble kjøpt for 27 millioner og kombinasjonsfond ble kjøpt for 3 millioner.- Det virker som om våre fondskunder posisjonerer seg for en korreksjon. Både i mai og juni har våre Private Banking-kunder solgt mer aksjefond enn de har kjøpt. Mange aksjeeksperter har understreket paradokset ved at børsene er nær all-time high, mens nyhetsbildet preges av negative hendelser om handelskrig og lavere økonomisk vekst, sier spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet.