Vil John Fredriksen ta et jafs av Norwegian?

Torsdag presenterte Norwegian sine kvartalstall, men det var nyheten om at Bjørn Kjos går av som sjef for flyselskapet som stjal mesteparten av oppmerksomheten. Samtidig ble det kjent at finansdirektør Geir Karlsen tar over som midlertidig sjef i Norwegian.Nordnets aksjeekspert, Roger Berntsen, er godt fornøyd med valget av Karlsen, og tror styret vil velge han når den tid kommer.Berntsen mener Karlsens mangeårige bakgrunn fra John Fredriksen-systemet (shipping og flåtefinansiering) bør passe Norwegian som hånd i hanske.- Hvem vet, kanskje kommer Karlsens tidligere arbeidsgiver, John Fredriksen (gjennom Hemen Holding), inn på eiersiden i flyselskapet, enten gjennom obligasjonsmarkedet (neste obligasjonsforfall er i desember) og/eller som aksjonær, skriver Berntsen på Nordnet-bloggen. - Poenget er at flyindustrien og shippingindustrien har mange likhetstrekk. Skulle et slikt scenario utspille seg vil Norwegians overlevelsesevne kunne øke betraktelig, tror jeg, avslutter Berntsen.Nordnets aksjeekspert understreker at dette ikke bør oppfattes som et investeringsråd.