Wall Street åpner opp etter uttalelser fra Powell

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen økt 0,54 prosent og står i 8.186,78 poeng, mens Dow Jones står i 26.886,59 poeng etter en oppgang på 0,41 prosent.Det er også verdt å merke seg at S&P 500 åpner opp 0,5 prosent til 2.994,83 poeng.Det skjer etter at sentralbanksjef Jerome Powell tidligere i dag hintet mot rentekutt i juli.- Den amerikanske økonomien gjorde det ganske bra i løpet av første halvdel av 2019. Imidlertid har inflasjonen gått under FOMCs symmetriske 2 prosent-mål, og usikkerheter, som handelskonflikter og bekymringer om global vekst, har veid på økonomisk aktivitet og utsiktene, sa Powell.- Vårt hovedscenario er at økonomisk vekst skal forbli solid, arbeidsmarkedet forblir sterk og inflasjonen beveger seg mot målet over tid. Men usikkerhetene rundt utsiktene har økt de siste månedene, fortsetter han.Arbeidsmarkedsrapporten i forrige uke viste at det ble skapt 224.000 arbeidsplasser utenfor jordbrukssektoren i USA for juni måned.Det var ventet 160.000 nye jobber.Oppdatert 16.01: Engroslagrene i USA var opp 0,4 prosent i mai, sammenlignet med måneden før, ifølge Direkt Makro.På forhånd var det ventet en økning på 0,4 prosent.