Wall Street snudde etter rente-snakk

Netflix-aksjen dundret ned på positiv Wall Street. 

Etter å ha vært i det røde første halvdel av dagen, hentet Wall Street seg pent inn torsdag. Alle de tre toneangivende indeksene steg.Snuoperasjonen kom etter at New Yorks Fed-sjef John Williams uttalte at bankene må handle raskt med å senke rentene i tider med økonomisk nedgang, ifølge CNBC.- Det er bedre å ta i bruk forebyggende midler enn å vente til en katastrofe utspiller seg, sa Williams.Markedet priser nå inn en sannsynlighet på 100 prosent for at den amerikanske sentralbanken setter ned renten senere denne måneden. Konsensus har så langt vært at renten vil settes ned med 25 basispunkter, men etter dagens uttalelser satser flere på at kuttet kan bli større enn dette.Ellers er resultatsesongen godt i gang, og mer enn 12 prosent av selskapene i S&P 500 har så langt lagt frem tall. Av disse selskapene har nærmere 84 prosent slått analytikernes forventninger, ifølge CNBC. Det må samtidig nevnes at forventningene var generelt lave.Dow Jones steg 0,01 prosent til 27.222,63 poeng.21 av de 30 aksjene i indeksen steg.På vinnerlisten finner vi blant annet Buffet-favoritten American Express som steg 1,03 prosent. Selskapet legger frem kvartalstall i morgen.Goldman Sachs og JP Morgan steg 0,56 og 0,60 prosent. Begge storbankene har lagt frem tall tidligere denne uken som slo forventningene.Microsoft steg 0,11 prosent i forkant av kvartalstallene som kommer etter børsslutt. Les om tallene her!Dagens store taper var Boeing som falt 2,28 prosent etter at Southwest Airlines meldte at de nå går ut ifra at 737 MAX-flyene ikke er i luften før i november.Nasdaq steg 0,27 prosent til 8.207,24 poeng.Netflix dundret ned hele 10,27 prosent etter selskapet slapp kvartalstall etter børsslutt i går som skuffet stort på brukerveksten. Nye abonnement i USA kom inn på minus 126.000, mot ventet 352.000, mens nye abonnementer internasjonalt ble 2,83 millioner, mot ventet 4,81 millioner.-  Resultatet per aksje på 0,60 USD er noe bedre enn hva markedet forventet (0,56 USD). Allikevel prises aksjen til P/E langt over 120. Med svakere brukervekst, økt konkurranse og ikke minst høyere driftskostnader ville jeg kvidd meg for å kjøpe aksjen på disse nivåene, sa investeringsøkonom Mads Johannesen hos Nordnet til Hegnar.no rett etter at tallene var offentliggjort.Ellers falt Facebook 0,51 prosent, mens Amazon falt 0,71 prosent.Tesla falt 0,52 prosentS&P 500 steg 0,36 prosent til 2.995,06 poeng.På taperlisten finner vi blant annet lavpriskjeden Dollar Tree som falt 1,90 prosent.VIX, eller fryktindeksen, falt 2,86 prosent til 13,57 poeng. Oljeprisene falt betydelig etter et hopp tidligere på dagen.Den toårige-renten er ned hele 8,2 basispunkter til 1,744 prosent. 10-åringen er ned 2,8 basispunkter til 2,022 prosent, mens 30-åringen er ned 0,5 basispunkter og yielder nå 2,553 prosent.Gullprisen er opp hele 1,61 prosent til 1.446,20 dollar per unse.