XXL fikk børsjuling - ny nedtur for kriseakse

Oslo Børs endte siste handelsdag i pluss.Ved børsslutt står hovedindeksen i 863,22 etter en oppgang på 0,15 prosent.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.128 millioner kroner. OljeIndikasjoner på aggressive rentekutt fra Fed gir også støtte til oljeprisene, i tillegg til USAs påstand om en nedskutt iransk drone i Hormuz-stredet. Iran har senere benektet påstandene og mener USA ved en feil har skutt ned sin egen drone. Brent-oljen stiger 0,90 prosent til 62,46 dollar fatet mens WTI-oljen er opp 0,52 prosent til 55,75 dollar fatet.Direktør Stephen Innes hos Vanguard Markets trekker overfor Reuters frem uttalelsene fra Fed-hold.- I tillegg gir dronenedskytingen et minstemål av støtte for oljemarkedene i et veldig bearish landskap, sier han.Fredag forlenget også  Gibraltars høyesterett  arrestasjonen av den iranske  oljetankeren Grace 1, ifølge lokale myndigheter. På Oslo Børs steg Equinor 0,50 prosent til 162,10 kroner. Aker BP er opp 1,50 prosent til 250,00 kroner mens DNO snudde ned 0,04 prosent til 14,11 kroner. XXL straffet XXL har figurert høyt oppe på taperlisten hele handelsdagen etter en kvartalsrapport som viste en halvert inntjening . Etter skatt falt resultat fra 96 til 46 millioner kroner mot samme periode. Driftsinntektene falt fra 2.331 til 2.187 millioner kroner. Både Pareto Securities og DNB Markets mener rapporten er svak, og førstnevnte peker ifølge TDN Direkt på salgsutviklingen.- Det svake resultatet var hovedsakelig drevet av en “like for like” vekst på minus 11 prosent og lavere leverandørbonuser, skriver Pareto Securities i en oppdatering og legger til at reduseringen av lageret var et positivt element i rapporten. Aksjen endte til slutt ned 11,00 prosent til 26,04 kroner. Element ble dagens børstaper etter et fall på 11,95 prosent til 1,76 kroner. Det ble også en ny nedtur for Hiddn Solutions, som falt 9,74 prosent til 0,17 kroner.Selskapet har denne uken hentet over 8,5 millioner i en rettet emisjon, og administrerende direktør Carl Espen Wollebekk har trukket seg fra stillingen. Torsdag meldte også selskapet om en reparasjonsemisjon på 60.000 nye aksjer. MowiMowi meldte fredag at det inngått en avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i K. Strømmen Lakseoppdrett AS for 790 millioner kroner. Et lite oppkjøp ifølge analytiker Tore Tønseth i SpareBank 1 Markets, men samtidig er lokasjonen strategisk viktig og prisingen er attraktiv for aksjonærene.- Dette er et området hvor Mowi har mange lisenser fra før og dette burde skape noen positive synergier for Mowi, skriver Christian Nordby i Kepler Cheuvreux.Aksjen steg 0,69 prosent til 218,60 kroner.VinnereVinnerlisten toppes av Cxense med en opptur på 15,0 prosent til 6,44 kroner. Navamedic følger bak med en oppgang på 8,64 prosent til 23,90 kroner, mens African Petroleum klatret 8,28 prosent til 1,07 kroner.Insr-aksjen steg 6,13 prosent, mens Thin Film og REC steg 6,13 og 5,79 prosent. 2. kvartal ble Scatec Solars beste noensinne og aksjen har vært oppe i 96,55 kroner på det høyeste i åpningen - ny intradag all-time high.Aksjen endte likevel ned 1,95 prosent til 90,70 kroner.Tomra og tungvekterneTomras fasit viste at selskapet fikk et resultat etter skatt på 216,6 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot 191,2 millioner kroner i samme periode i fjor.Inntektene steg fra 2.178 til 2.319 millioner kroner. - Selskapets finansielle og industrielle posisjon i dag, samt sterke utsikter til vekst, bør også tjene selskapet godt dersom verdensøkonomien skulle utvikle seg svakere. Det er dessuten naturlig å anta at en rekke globale industrigiganter har fått øynene opp for Tomra og dets forretningsmodell. Derfor kan det tenkes at selskapet kan komme i spill (bli kjøpt opp), skriver Roger Berntsen.Ellers blant de mest omsatte aksjene utmerket Nel seg med en oppgang på 4,14 prosent til 6,78 kroner.Norwegian Air Shuttle gjentar fredag at det ikke vil kommunisere noe rundt Boeing-erstatning før alt er bekreftet, det skriver kommunikasjonsdirektør Anders Lindström i Norwegian Air Shuttle i en epost til TDN Direkt fredag. Videre legger Lindström til at en beslutning fra Boeing ikke vil bli bestemt før flyene er tilbake i luften. Meldingen kommer etter at Boeing sent torsdag kveld uttalte at de vil regnskapsføre en kostnad på 4,9 milliarder dollar etter skatt. Avsetningen skal dekke kostnader flyselskapene har hatt som følge av parkeringen av selskapets 737-Max fly.Norwegian steg 3,16 prosent til 45,0 kroner.Telenor falt 0,76 prosent, mens Schibsted A-aksjen og Subsea 7 er ned 1,08 og 0,58 prosent.DNB styrket seg 0,74 prosent. Aker og Norsk Hydro styrket seg 2,19 og 1,67 prosent