Yara leverer varene - meglerhus gjentar kjøp

Yara leverte overbevisende kvartalstall tirsdag, og snudde minus til pluss.Aksjen er hittil opp 3,2 prosent til 403,30 kroner, og er nest mest omsatt i dagens handel. Selskapet fikk et resultat etter skatt på pluss 226 millioner dollar i 2. kvartal 2019, mot minus 216,0 millioner dollar i samme periode i fjor. Bloomberg-konsensus lå på 174,1 millioner dollar.ABG Sundal Collier skriver i en oppdatering at selskapet slo forventningene drevet av høyere volumer enn ventet, og høyner sine estimater med 2-4 prosent etter rapporten, ifølge TDN Direkt. - Inntjening pr aksje var 0,77 dollar mot vårt konsensus på 0,65 dollar. Forskjellen ligger i økte volumer som løftet EBITDA med 60 millioner dollar, drevet av ni prosent vekst i levering egenprodusert gjødsel, skriver meglerhuset.ABG Sundal Collier har en kjøpsanbefaling med kursmål 450 kroner, mens Pareto Securities gjentar sitt kursmål på 500 kroner pr aksje.Pareto-analytiker venter å gjøre noen positive estimatendringer. - I tillegg til 60 millioner dollar i EBITDA-bidrag gjennom økt omsetning, kom 103 millioner dollar kommer fra lavere gasspriser, skriver Sivertsen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også