Aksje til topps etter storsalg

Det er fortsatt god stemning på Oslo Børs ved lunsjtider mandag. Klokken 12:05 står hovedindeksen i 835,76 opp 1,05 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.198 millioner kroner. Equinor og oljeprisen Brent-oljen er ned 0,10 prosent til 58,96 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen er opp 0,60 prosent til 55,14 dollar fatet. Handelskonflikten mellom USA og Kina og geopolitiske spenninger i Midtøsten preger fortsatt markedene.Hva gjelder handelskrigen uttalte Trump-rådgiver Larry Kudlow i løpet av helgen at partene igjen vil snakke sammen innen 10 dager. Selv om Kudlow skal ha vært tydelig positiv, har Trump kommentert situasjonen med «jeg er ikke klar til å inngå en avtale enda».Baker Hughes' riggtelling for USA steg med 1 på ukesbasis til 935 rigger pr 16. august og var ned 122 rigger på årsbasis, viste riggtellingen til Baker Hughes fredag. Videre melder Reuters ifølge TDN Direkt at en jemenittisk houthi-gruppe utførte et droneangrep på et oljefelt i det østlige Saudi-Arabia lørdag, som forårsaket en brann på et gassanlegg. Det statlige Saudi Aramco sier at oljeproduksjonen ikke ble påvirket, opplyses det.- Olje stiger på en helhetlig optimisme på at vi ikke kommer til å se dommedags-scenario i handelskrigen, mens droneangrepet på olje- og gassfasiliteter i Saudi-Arabia minnet markedene på at geopolitiske spenninger i Midtøsten ikke går noe sted annet riktig ennå, sier markedsanalytiker Edward Moya i OANDA ifølge nyhetsbyrået. Fra og med i dag vil aksjene i Equinor bli handlet eksklusiv dividende på 0,26 dollar. Basert på dagens kurs betaler energigiganten ut nær 7,79 millioner kroner til aksjonærene i utbytte.Aksjen faller 0,68 prosent til 146,40 kroner.Ellers i olje stiger Aker BP 2,14 prosent til 229,00 kroner og DNO er opp 5,15 prosent til 11,73 kroner. BerGenBioBerGenBio har i dag lagt frem sine kvartalstall. Selskapet fikk et resultat på minus 52,8 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot minus 49,2 millioner kroner for et år siden. Omsetningen ble kroner null, akkurat som året før.Selskapet hadde ved utgangen av kvartalet 324,4 millioner kroner i kontanter, mot 441,3 millioner kroner året før.«Selskapet fortsetter å levere lovende data fra sitt kliniske program med bemcentinib. Styrets syn er at disse oppmuntrende resultatene i AML og NSCLC har etablert tilstrekkelig klinisk proof-of-concept for å rettferdiggjøre iverksetting av senstadie klinisk utvikling i disse indikasjonene», skriver selskapet.Aksjen klatret i åpningen over 8 prosent. Aksjen er i skrivende stund opp 4,50 prosent til 12,54 kroner. Norwegian / Norwegian Finans HoldingNorwegian skriver i en melding at de har inngått en avtale om å selge hele sin aksjebeholdning i Norwegian Finans Holding, morselskapet til Bank Norwegian.Norwegian selger aksjene for nesten 2,22 milliarder kroner til Cidron Xingu Limites, et selskapet som er indirekte kontrollert av Nordic Capital Fund IX og den finske finans- og forsikringsgiganten Sampo.Salgsprisen tilsvarer 68 kroner per aksje, en premie på 15,4 prosent på fredagens sluttkurs.Norwegian stiger 4,69 prosent til 33,06 kroner. Norwegian Finans Holding er i toppen med 15,62 prosent til 68,10 kroner.Vinnerlisten toppes foreløpig av 21,08 prosent til 4,48 kroner. AF GruppenAF Gruppen har, gjennom Betonmast Holding AS, et selskap som eies 66 prosent av AF Gruppen og 34 prosent av ledelse og tidligere aksjonærer i Betonmast, inngått avtale med styret i BetonmastHæhre AS om kjøp av 100 prosent av aksjene i Betonmast AS.Som følge at transaksjonen vil BetonmastHæhre endre navn til Hæhre & Isachsen Gruppen. Transaksjonen forventes gjennomført i oktober 2019.Avtalt pris på aksjene er på 2,075 milliarder kroner (140,50 kroner per aksje) i kontanter.AF Gruppen har også inngått avtale med Bråtejordet Tomteselskap AS om å bygge Bråtejordet B7, et boligprosjekt bestående av 125 leiligheter og 63 rekkehus ved Strømmen i Skedsmo kommune.AF Gruppen stiger 2,80 prosent til 165,50 kroner. Tungvekterne Grønnfargen dominerer blant de mest omsatte aksjene mandag.Telenor er opp 0,33 prosent, Subsea 7 stiger 2,91 prosent og Norsk Hydro snur opp 1,51 prosent.Yara og Nel stiger 1,32 og 1,87 porosent mens DNB styrker seg 1,96 prosent. Blant unntakene er SalMar ned 1,79 prosent, mens Mowi er ned 2,08 prosent. Orka er også ned med sine 1,30 prosent. Lavo.tv på Merkur Market faller mest av alle hittil i dagens handel med 31,86 prosent til 0,04 kroner. Sino Agro Food er ned 19,80 prosent, Lifecare faller 12,12 prosent og Hiddn Solutions svekker seg 8,68 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også