Analysesjef: Det er regelrett finansiell ondskap

- I dag blir det kort. For der denne uken har vært preget av regelrett finansiell ondskap skal noen av oss bedrive merkantil kontemplasjon i over fire timer nå. Det er nemlig tid for å høre på 11 norske sparebanker fortelle om sitt virke, skriver analysesjef Pål Ringholm i dagens rapport fra SpareBank 1 Markets. Etter et rekordhalvår for bankene her hjemme mener han det vil fremstå som den vakreste finansielle oasen.Vi har som kjent lagt bak oss en begivenhetsrik uke med dårlige nyheter fra både øst og vest.- Vel, dårlige makrotall fra Kina til Tyskland var ikke en vinner. En langrente som faller og faller, og nå har jammen de siste av oss fått det med seg. Satt her i går kveld, i mangel av andre meningsfulle aktiviteter på en torsdag, og så hjelpeløst på at 10 års amerikansk stat falt under 1,50 prosent, skriver Ringholm.Nå har den derimot hentet seg litt inn og noteres på 1,55 prosent.- Dog, makro i USA har da ikke raknet denne uken. Det var den gode nyheten. For en ting til fra denne skrekkuken er at vi fikk en liten påminnelse om illikvide investeringer. Børsfallet i Argentina var massivt. Bare slått av Sri Lanka for noen tiår siden. En hendelse med bare 0,006 prosent sannsynlighet. Heldigvis er denne uken snart over, slår analysesjefen fast.- Men verden består. Den gjør alltid det. Og kanskje klarer vi å riste dette av oss for nå. Donald sier at han skal ringe Xi "very soon". Får håpe Xi tar telefonen, avslutter Ringholm.Les også: Roger Berntsen: Dette kan være starten på en større nedtur


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også