Analysesjef: Følg med på denne grafen

Den argentinske børsindeksen MERVAL falt hele 36 prosent mandag etter at sentrum-venstrekandidaten Alberto Fernández søndag vant første valgomgang i presidentvalget med god margin. Finansmarkedene og USA sympatiserer med høyreorienterte Mauricio Macri.I tillegg til det enorme børsfallet svekket argentinske pesos seg mot dollaren med over 15 prosent.- Hvis du er blant dem som mener politikk ikke betyr noe for markedene så velkommen til Argentina. Seriekonkurslandet. Nå også med et børsfall på 38 prosent. På en dag. Fordi et primærvalg mer enn antyder at neste president vil være en skapning fra skyggene. En Peronist-populist er vel ikke det landet trenger. I alle fall ikke økonomien, skriver analysesjef Pål Ringholm i SpareBank 1 Markets i dagens rapport med det passende navnet “Cry for me Argentina”.Han minner om at landets utbombede sentralbank kastet inn stakkarslige 450 millioner kroner i natt for å berge pesoen. - Det trenges litt mer en beskjeden merkantil støtte skal landet komme seg videre. Men til trøst for oss andre, verken Argentina eller Venezuela for den del er det som driver verden framover. Eller bakover, slår Ringholm fast.