Analytiker forteller investorer at de kan mangedoble pengene

I begynnelsen av denne uken var Pareto Secutities ute med en sektor-oppdatering hvor analytikerne valgte å justere kursmålet på flere oljeaksjer.

En av aksjene som fikk barbert kursmålet var Questerre Energy, hvor tallknuserne senket kursmålet fra fem til fire kroner. Prosentvis er det et friskt kutt, men når vi ser på hva aksjen omsettes for er den potensielle oppsiden fremdeles formidabel.

I skrivende stund omsettes aksjen for 1,35 kroner, ned 3,36 prosent. Markedet verdsetter altså Questerre Energy til 578 millioner kroner.Det betyr at aksjen er ned 7,08 prosent den siste måneden mens den har falt 9,87 prosent hittil i år.

Om vi går ett år tilbake i tid er kursfallet på 57,11 prosent.

Paretos nye kursmål indikerer en oppside på hele 196,30 prosent.

12. august la Questerre frem sine kvartalstall. Da kunne vi lese at oljeselskapet fikk et resultat etter skatt på minus 2,10 millioner dollar i 2. kvartal 2019, mot 0,57 millioner dollar i samme periode året før.Nettoinntektene endte på 7,36 millioner dollar, ned fra 9,33 millioner dollar i 2. kvartal 2018.

Les også: Hegnar: Hvis de får problemer er vi ferdige alle sammen