Analytiker: «No news are good news»

Roligere markeder gjør at NOK-svekkelsen har avtatt. Torsdag er alles øyne på Norges Bank.

Noen av børsene i Asia er stengt mandag, som følge av helligdager, men de som er åpne er noe opp i morges. «Det er ingen klare drivere bak oppgangen, men med det sentiment vi har hatt den siste tiden, så kan vi vel si at «no news are good news»», skriver analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets. Han peker på at lange renter derfor også har stabilisert seg over de siste dagene, etter det kraftige fallet i begynnelsen av august. Les også: Børsopptur i Kina«Roligere markeder gjør også at NOK-svekkelsen har avtatt. EURNOK kom mye ned på fredag og ligger i morges rundt 9,95. Vi har tro på at NOK kan gå noe sterkere den neste tiden, men NOK vil forbli svært svak i et historisk perspektiv», lyder det fra Bernhardsen. Amerikanske nøkkeltallAv nøkkeltall er det ikke noe vesentlig i dag, første handelsdag. Det mest interessante med Nordea Marekts' øyne denne uken blir rentemøtet i Norges Bank på torsdag.Av tall internasjonalt blir det ifølge analytikeren mest fokus på amerikanske inflasjonstall tirsdag. Det er ventet uendret underliggende inflasjon på 2,1 prosent. På torsdag får vi flere regionale indekser for utvikling i industrien. De vil følges tett for spor etter negative effekter fra handelskrigen.Norges Bank viktigstBildet er delt i forkant av rentemøtet i Norges Bank på torsdag. Det er ikke ventet renteendringer, så spenningen dreier seg om hva Norges Bank vil si om neste renteøkning. «Meldingen i juni var at renten skulle settes opp i september, men det skulle ikke mye negative nyheter til før renteøkningen ble utsatt. I rentebanen var det 80 prosent sannsynlighet for renteøkning i september», skriver analytikeren. De få nøkkeltallene som har kommet inn over sommeren, har ifølge Bernhardsen stort sett vært i tråd med sentralbankens anslag. NAV-ledigheten var litt høyere, og inflasjonen kom litt på nedsiden. Den siste uken svekket kronen seg markant, med EURNOK over 10. «Dette er ca. tre prosent svakere enn Norges Banks anslag og tilsier isolert sett en høyere rente. Vi tror at Norges Bank holder seg til sin plan og signaliserer en renteøkning i september», skriver han.Usikkerheten er ifølge Nordea Markets-økonomen imidlertid større enn på lenge sett i lys av tilspissingen av handelskonflikten. «Norges Banks vurdering av risikobildet vil til syvende og sist være avgjørende».


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også