Asia-oppgang på tollmelding fra USA

De asiatiske markedene steg onsdag.

Utviklingen på de asiatiske børsene positiv onsdag.Alt lå til rette for en god dag for markedene etter at S&P 500 steg 1,44 prosent under handelen tirsdag.Oppgangen både i USA og i Asia kommer etter at USA unntar visse varer fra tollene som skal innføres 1. september.Det annonserte The United States Trade Representative (USTR) tirsdag.Unntaket gjelder til 15. desember 2019.Det er særlig forbruksrelatert elektronikk som blir utelatt fra den nye tollen.Varer som mobiltelefoner, spillkonsoller, dataskjermer, bærbare datamaskiner samt enkelte sko og klær skal være blant varene som skånes.Apple var blant vinnerne på Wall Street tirsdag etter at selskapet kommer godt ut av tollmeldingen fra amerikanske myndigheter. Det sprer seg videre til selskapets leverandører i Asia.Videre valgte den kinesiske sentralbanken å fikse yuan på 7,0312 mot dollaren onsdag. Det er på et sterkere nivå enn tirsdagen, men også sterkere enn 7,0502 per dollar som analytikerne hadde ventet.Donald Trump var igjen ute å Twitter tirsdag og impliserte at landet i øst bedriver valutamanipulasjon.Shanghai Composite klatret 0,78 prosent, og CSI 300 steg 0,84 prosent.Kinesiske nøkkeltallIndustriproduksjonen i Kina steg 4,8 prosent i juli på årsbasis.Det skriver TDN Direkt.Ifølge Reuters-konsensus var det på forhånd ventet en vekst på 5,8 prosent.Detaljomsetningen i Kina steg 7,6 prosent i juli på årsbasis.Ifølge Reuters var det på forhånd ventet at detaljomsetningen ville være opp 8,6 prosent.Investeringer i anleggsaktiva i urbane områder steg 5,7 prosent i perioden januar-juli, sammenlignet med samme periode året før.Ifølge Reuters var det på forhånd ventet at investeringene ville stige med 5,8 prosent.Arbeidsledigheten i Kina var 5,3 prosent ved utgangen av juli, sammenlignet med 5,1 prosent foregående måned, ifølge Bloomberg News.Spenningen i Hong Kong forblir høyI Hong Kong er spenningen fortsatt høy etter at byens flyplass var preget av opptøyer også tirsdag. Etter to dager med flere hundre kanselleringer og utsettelser, åpnet flyplassen i Hongkong igjen onsdag morgen, lokal tid. Etter at opptil 5.000 demonstranter har blokkert både avgangs- og ankomsthallen ved flyplassen i to dager, var fremdeles et trettitall igjen i bygningen onsdag, men innsjekk og flyavganger gikk som normalt.Demonstrasjonene startet i helgen med en sitt-ned-aksjon blant de flere tusen som protesterer mot byregjeringen i Hongkong og et lovforslag om å utlevere straffedømte til Kina.Hang Seng klatret 0,49 prosent.I det janpanske markedet var stemningen god. Nikkei steg 0,84 prosent, og den brede Topix-indeksen kunne konstatere en oppgang på 0,67 prosent.I Sør-Korea steg Kospi 0,68 prosent. LG Display, som steg om lag to prosent, var blant de positive bidragsyterne.Down under var stemningen mer balansert. Sydney-børsen så en marginal oppgang på 0,09 prosent.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker