Bedring for Shelf Drilling

Shelf Drilling presenterer tall for andre kvartal 2019 onsdag.Resultatet ble minus 29,7 millioner dollar, mot minus 42,4 mililoner dollar året før.Resultat per aksje kom inn på minus 0,23 dollar, mot minus 0,51 dollar per aksje ved samme korsvei året før.Driftsresultatet (ebit) endte på minus 6,2 millioner dollar, mot minus 6,3 millioner dollar i fjor.Justert ebitda, særlig justert for reaktiveringskostnader, endte på 40,4 millioner dollar, mot 55,0 millioner dollar i andre kvartal 2018.Omsetningen kom inn på 137,1 milloner dollar, mot 152,5 millioner dollar i fjor.For første halvår kom kontantstrømmen fra operasjonelle aktiviteter inn på minus 0,8 millioner dollar, mot minus 15,6 millioner dollar året før.Utnyttelsesgraden (effektiv) i kvartalet var 66 prosent, mot 67 prosent året før.Den gjennomsnittlige dagraten ble 66,2 tusen dollar, mot 67,5 tusen dollar i andre kvartal 2018. Capex kom inn på 163,3 millioner dollar i kvartalet, mot 28,9 millioner dollar året før. Backlogen steg med 343 millioner dollar i kvartalet til 846 millioner dollar. Shelf Drilling har ifølge en melding økt backlogen med ytterligere 254 millioner kroner etter 30. juni.UtsikterTil tross for volatilitet i oljeprisen de seneste tre kvartaler forventer Shelf Drilling økt jackup-aktivitet i 2019.- Jackup-markedet er godt på vei til en stabil innhenting, heter det fra konsernsjef David Mullen i rapporten.Videre skriver selskapet at de forventer økning i globale investeringer fra selskaper som driver med leting og produksjon (E&P), primært drevet av offshore- og internasjonale markeder.Knyttet til riggen «Shelf Drilling Journey» som for tiden er standby i Bahrain, skriver selskapet at riggen er godt posisjonert for flere nærsiktige muligheter, ifølge TDN Direkt.Det opplyses videre at Shelf Drilling opplever betydelig rateøkning i India.Rapporten og presentasjonen


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også