Børsene i Asia faller

Det er for det meste negativ stemning på de asiatiske børsene torsdag morgen.I Japan faller Nikkei 0,14 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,04 prosent.Shanghai Composite i Kina er ned 0,78 prosent, og CSI 300 svekkes 0,82 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller tilbake 0,68 prosent.Ferske PMI-tall for den kinesiske industrien viser torsdag at indeksen endte på 49,9 i juli. Selv om dette var noe høyere enn ventet, ligger indeksen fortsatt under det nivået som tilsier vekst i sektoren.Kospi i Sør-Korea svekkes 0,09 prosent, S&P/ASX 200-indeksen faller 0,28 prosent, og Straits Times i Singapore er ned 0,12 prosent.Samtalene overOnsdag ble det kjent at handelssamtalene mellom Kina og USA var over nesten før de startet , og at amerikanske representanter i Shanghai allerede i går skal ha vendt snuten hjemover. Det vil si at samtalene kun varte en halv dag. Trump advarte Kina tidligere denne uken mot å utsette en avtale, ettersom betingelsene i en potensiell avtale kun vil forverres dersom Kina fortsetter å utsette krav fra amerikansk side. Blant kravene er Trumps ønske om at Kina skal øke import av amerikanske landbruksprodukter.Ettersom samtalene nå er over ser det ut til at Kina svarer Trump ved å sette hardt mot hardt. Samtalene skal ha dreid seg om nevnte landbruksprodukter, samt lettede betingelser for kinesiske Huawei i USA. Ifølge CNBC vil samtalene gjenopptas i Washington i september.Fed og Wall StreetUtviklingen på de toneangivende indeksene på Wall Street var negativ onsdag. Dow Jones falt 1,23 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen ned henholdsvis 1,09 og 1,19 prosent.Hovedfokuset i markedet var den amerikanske sentralbankens rentebeslutning, og Federal Reserve valgte å kutte den amerikanske styringsrenten med 25 basispunkter til 2,00-2,25 prosent.Powell sa i etterkant at kuttet var en "midt-syklisk justering" og hintet dermed til at nye rentekutt i høst ikke er risset i stein.