Børsene i Asia gjør som i USA og Europa - faller

Det er børsfall over hele linjen i Asia torsdag morgen.I Japan faller Nikkei 1,40 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 1,25 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes 0,62 prosent, og CSI 300 faller 0,54 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,17 prosent.S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller hele 2,67 prosent, og Straits Times i Singapore svekkes 1,49 prosent.Markedet i Sør-Korea er stengt.Wall StreetBørsfallet kommer etter at en massiv sell-off i finans og tech skapte furore på Wall Street onsdag kveld, og fryktindeksen steg kraftig.Dow Jones falt 3,05 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen ned henholdsvis 2,93 og 3,02 prosent. Utviklingen kom i kjølvannet av at en resesjonsindikator ble trigget og en rekke negative nøkkeltall fra Eurosonen og Kina.Onsdag inverterte den amerikanske rentekurven når man ser på rentedifferansen mellom 10- og 2-årig statsgjeld. Det noe spesielle fenomenet har skjedd fem ganger siden 1978, og ved alle anledninger har en resesjon inntruffet på mindre enn to år. Man må helt tilbake til 2007 for å finne sist gang rentekurven var negativ.VIX, populært kalt fryktindeksen, steg utrolige 26,26 prosent til 22,12 poeng.YuanFortsatt har mange også øynene rettet mot den kinesiske valutaen, yuan.Kinas sentralbank har torsdag satt den daglige referansekursen mot dollar til 7,0268, noe som ifølge CNBC er svekere enn ventet.Dette er den sjette gangen på rad at referansekursen blir satt lavere enn det psykologisk viktige 7 yuan per dollar-nivået.


Les også