Børsopptur i Kina

De fleste av børsene i Asia starter uken med oppgang.I Kina stiger Shanghai Composite 0,70 prosent, mens CSI 300 er opp 0,96 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrkes 0,01 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,47 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia derimot faller 0,19 prosent.Børsene i Japan og Singapore er mandag stengt.Handelskrig- Handelsspenninger fortsatte å prege finansmarkedene ut forrige uke, og markedene er svært følsomme for nyheter om forholdet mellom USA og Kina, skriver Jack Chambers i ANZ Research i en morgenrapport mandag, ifølge CNBC.Han trekker frem at Donald Trump fredag advarte om at de planlagte handelssamtalene neste måned kan bli avlyst.- Kineserne ønsker å gjøre noe, men jeg har ikke planer om å gjøre noe ennå. 25 år med overgrep. Jeg er ikke klar ennå, uttalte Trump rett før helgen.Alles øyner er også fortsatt rettet mot yuan. Den kinesiske sentralbanken har mandag satt den daglige referansekursen mot dollar til 7,0211.Wall StreetDet var i forrige uke vill stemning på børsene i New York, og mens det var opp onsdag og torsdag ble det nedtur igjen fredag.Dow Jones falt 0,34 prosent til 26.287,44, mens S&P 500 endte ned 0,66 prosent til 2.918,65. Nasdaq falt 1,0 prosent til 7.959,14.Uken endte dermed også i rødt for alle de tre indeksene. Nasdaq falt 0,6 prosent, mens S&P 500 endte ned 0,6 prosent og Dow Jones falt 0,8 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også