Børstaper steg 135 prosent - Røkke og Andresen selger aksjene

Finansmarkedene fortsetter å falle, og eksperter snakker om panikkmodus, resesjon og ekstrem frykt etter at Donald Trump overrasket med ny toll på kinesiske varer. De asiatiske børsene falt mandag, og det er også kraftig nedgang i åpningshandelen på Wall Street. På Oslo Børs endte hovedindeksen ned 2,27 prosent til 834,21. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.112 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er ned 1,08 prosent til 60,61 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen er ned 1,47 prosent til 55,28 dollar fatet. I oljemarkedet er det handelskonflikten og en ny erobring i gulfen fra den iranske revolusjonsgarden som stjeler overskriftene. Torsdag skrev Donald Trump på Twitter at han vil innføre ytterligere 10 prosent toll på import fra Kina den 1. september. Handelssamtalene mellom partene i Shanghai i forrige uke skal ha vært konstruktive, og dermed kom annonseringen av ny toll overraskende på mange.Tidligere var kineserne den største kjøperen av amerikansk olje, men den kinesiske oljeimporten har falt markant det siste året som følge av at handelskrigen har eskalert.Bank of America Merrill Lynch mener at den ny tollinnførselen vil redusere den globale etterspørselen etter olje på mellom 250.000 til 500.000 fat pr dag, ifølge Plats.Bank of America Merrill Lynch mener også at råoljeprisene kan falle med inntil 30 dollar fatet hvis Kina svarer på USAs tollgrep med å importere olje fra Iran. «Mens vi opprettholder vårt nordsjøoljeestimat på 60 dollar fatet for neste år (2020), innrømmer vi at en kinesisk beslutning om å gjenoppta kjøpene av iransk olje kan sende oljeprisen inn i nedadgående spiral», heter det i en oppdatering, ifølge CNBC. I helgen ble det kjent at den iranske revolusjonsgarden skal ha erobret en nye oljetanker i Persiagulfen. Årsaken til angrepet skal være at oljetankeren smuglet om lag 700.000 fat med drivstoff. Et mannskap på syv skal også ha blitt anholdt.Equinor falt 1,71 prosent til 152,25 kroner. Aker BP og DNO er ned 4,70 og 2,56 prosent, til 229,00 og 13,50 kroner. Bud sendte aksje til topps Mandag morgen ble det kjent at Piano Software B.V nå ønsker å kjøpe alle aksjene Cxense , og har lagt frem et bud på 16,00 kroner per aksje. Det representerer en premie på rundt 152 prosent fra sluttkurs 2. august. Flere store aksjonærer, som Kjell Inge Røkkes Aker Capital og Johan H. Andresens Ferd, har inngått avtaler om salg av sine aksjer i selskapet.Nyheten sendte Cxense opp hele 134,28 prosent til 14,90 kroner. Aksjen er likevel ned 30 prosent hittil i 2019 og ned drøye 60 prosent det siste året. Vinnerlisten på Oslo Børs er kort mandag. Bak Cxense finner vi Merkur Market-noterte Lavo.tv som steg 23,33 prosent til 0,07 kroner. Polaris Media steg 7,58 prosent, mens Norwegian knallet til med en opptur på 5,62 prosent. I motsatt er Sino Agro Food ned mest av alle med et fall på 28,69 prosent til 1,28 kroner.Seadrill endte ned 18,03 prosent til 26,56 kroner, og Storm Real Estate falt tilbake 16,36 prosent til 3,68 kroner. Borr Drilling 10,87 prosent til 71,64 kroner. Mister troen på Røkke-aksje Investeringsbanken UBS sabler kursmålet på Røkkes Aker Solutions fra 47 kroner 30 kroner i en ny oppdatering.UBS gjentar samtidig sin hold-anbefaling på aksjen.Aker Solutions er ned 5,01 prosent til 26,18 kroner. ABG Sundal Collier oppgraderer sin anbefaling på PGS-aksjen til kjøp fra hold og høyner kursmålet til 20 kroner fra tidligere 18 kroner, ifølge TDN Direkt. Meglerhuset ser dermed oppside på 65 prosent i seismikk-aksjen. PGS er ned 1,06 prosent til 12,10 kroner. PGS har meldte mandag at det har kjøpt de viktigste eiendelene fra aktøren Rock Solid Images. DNB Markets tar denne uken inn Hexagon Composites i sin anbefalte portefølje. Aksjen er ned 0,82 prosent til 36,50 kroner. Ellers i dagens nyheter finner vi Navamedic, som skal lansere et nytt produkt for irritabel tarm i Norge. Aksjen er ned 6,39 prosent til 24,90 kroner. Tungvekterne Blant tungvekterne er det ikke overraskende nok rødfargen som dominerer, med unntak av nevnte Norwegian. Norsk Hydro faller tilbake 2,21 prosent, mens Telenor og Mowi er ned 0,87 og 2,69 prosent. Yara falt 2,15 prosent, DNB svekket seg 2,88 prosent og Subsea 7 er ned 2,59 prosent. Aker er ned 3,57 prosent, TGS og Tomra falt 3,49 og 2,49 prosent.