Bred nedgang på Wall Street

Etter tre dager på rad med oppgang for Dow Jones, var det nå slutt.

Det var nedgang på Wall Street tirsdag. Alle de tre toneangivende indeksene falt. Det skjer etter en pen oppgang i går, som følge av at rentene steg, og la en demper på resesjonsfrykten som har herjet i markedet den siste tiden.Forrige uke inverterte rentekurven, som blir sett på som et klassisk resesjonstegn. Denne utviklingen har nå snudd og den tiårige renten er igjen høyere enn den toårige, som har gitt investorene en pust i bakken.Videre fikk markedene seg en liten lettelse i går da USA uttalte at det ville utvide tillatelsen til Huawei for å kjøpe fra amerikanske produsenter med 90 dager, hvilket signaliserer en liten oppmykning av handelskonflikten mellom USA og Kina.Ellers venter markedet spent på referatet fra julimøtet til Federal Reserve som kommer i morgen.Dow Jones falt 0,66 prosent til 25.962,44.Kun 2 av de 30 aksjene i indeksen steg.Dagens vinner ble retailgiganten Home Depot som steg 4,45 prosent på sine kvartalstall, og ga god drahjelp til indeksen.Selskapet leverte bedre enn ventet på bunnlinjen, mens omsetningen ble marginalt under forventning.Samtidig nedjusterte selskapet guidingen for inneværende år, grunnet blant annet frykt for implikasjonene av handelskrigen.På taperlisten var blant annet kredittkortselskapet American Express som falt 2,38 prosent, og Walmart som falt 1,49 prosent.Innen finans falt Goldman Sachs og JP Morgan henholdsvis 1,09 og 1,25 prosent, etter at rentene falt.Nasdaq falt 0,68 prosent til 7.948,56.Netlfix falt 3,36 prosent, mens Amazon falt 0,81 prosent.Blant Semiconductor-selskapene falt Micron og AMD henholdsvis 1,73 og 2,41 prosent. Selskapene steg i går på nyheten om lisensforlengelsen med Huawei.Facebook falt 1,27 prosent, mens Twitter steg 1,44 prosent.Tesla falt 0,43 prosent.Alphabet (Google) falt 1,41 prosent.S&P 500 falt 0,79 prosent til 2.900,53.På vinnersiden finner vi blant annet Acitivision Blizzard som klatret 1,84 prosent, mens på tapersiden finner vi klesbutikkjeden Macy`s som fortsatte siste tids kraftige nedgang, og falt 4,65 prosent.General Electric falt ytterligere 3,29 prosent. Aksjen har falt stort den siste tiden etter at varsleren Harry Markopolos, som er kjent for å ha avslørt skandalen rundt Bernie Madoff, uttalte i forrige uke at General Electric har drevet «større svindel enn Enron».VIX, eller fryktindeksen, steg 1,78 prosent til 17,18 poeng. Oljeprisene hentet seg noe inn tirsdag kveld.Ved børsslutt i USA er spreaden mellom den toårige og tiårige renten rundt fem basispunkter. 2-åringen er ned 4,5 basispunkter til 1,504 prosent, mens 10-åringen er ned 6,3 basispunkter til 1,548 prosent. 30-åringen er ned 5,4 basispunkter til 2,034 prosent.Gullprisen er opp 0,39 prosent til 1.517,50 dollar per unse.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også